walk with the wok

concurs de rețete culinare – cuțitul de Chef stă în sertarul oricărui pasionat de gusturi și arome!

update 06.07.2017:

Mulțumesc tuturor celor înscriși în concurs, a fost o cometiție destul de greu de jurizat, diferențele între primele 10 locuri sunt foarte mici. Iată rezultatele finale:

Marele premiu: Tochitură moldovenească fiartă în vin roșu, autor Doina Verginia Biță, Zimnicea – 161 puncte

Premiul I: Pară în vin cu zdrențe de clătită, sos de vin și înghețată de nucă – autor Violeta Florina Bucur, București – 158 puncte

Premiul II: Cannoli, simbolul deserturilor sicilieneautor Florența Dobrescu, Timișoara – 156 puncte

Premiul III: Înghețată rapidă cu trei ingredienteautor Mălina Constantinescu, Sinaia – 153 puncte

Felicitări tuturor!

***************

Tematica este deschisă, dar sunt apreciate creativitatea, simplitatea și sezonalitatea și nu în ultimul rând un strop de vin folosit ca ingredient acolo unde se poate. Va recomand să folosiți pe cât se poate legume, verdețuri, fructe de sezon. Fotografia joacă un rol important în concurs – așa cum știm, ambalajul vinde produsul, de aceea vă recomand să folosiți pe cât se poate lumina zilei în fotografia culinară, este un detaliu care face diferența. Nu uitați de decor – flori de sezon preferabil comestibile, legume, fructe sau condimente pe care le-ați folosit în rețete, elemente de culoare. Și nu în ultimul rând farfurii sau castroane albe, care pun culoarea preparatului în valoare.

Pe scurt, este un concurs care stimulează creativitatea, imaginația, noutatea și nu în ultimul rând specificul bucătăriei românești, fie că vorbim despre preparate dulci sau sărate.

Așteptăm rețetele voastre la adresa concurs@dorianradu.ro până pe data de 30 iunie 2017, regulamentul concursului este detaliat in acest fisier vă rog să-l citiți înainte de a vă înscrie.

Premii: 

Premiul cel mare constă într-un Televizor LED Smart Ultra HD, Android, cu diagonala de 123cm, Philips 49PUS6561/12‎, în valoare de 3200 lei.

Philips TV Seria 6500 – Gama 2016

Noua gama 6500 de la Philips TV. Model 2016, Philips Android TV cu Ambilight

Tehnologia unică Ambilight de la Philips face ecranul mult mai larg – şi experienţa de vizionare mult mai captivantă – proiectând un halo de lumină din cele trei laturi ale ecranului televizorului pe peretele care-l înconjoară. Culoarea, imaginile vibrante şi emoţiile depăşesc ecranul şi aduc în casa ta o experienţă de vizionare extraordinară. Din proprie experiență vă pot spune că un TV cu Ambilight schimbă perspectiva oricărei imagini, în special când vorbim despre filme sau meciuri de fotbal, care prin expandarea culorilor, te transpun direct în atmosfera acțiunii.

Următoarele premii sunt oferite de către Tohani România:

Premiul I: câte o sticlă de Cuvee Nicolae Alb, Cuvee Nicolae Roșu, Cuvee Dolette Rose, în valoare totală de 125 lei

Premiul II: o sticla de vin Valahorum și o sticlă de Cuvee Spumant, ambele în valoare de 120 lei

Premiul III:  câte o sticlă de Moșia de la Tohani Fetească Neagră Special Reserve, Moșia de la Tohani Fetească Albă Special Reserve, Moșia de la Tohani Rose, în valoare totală de 86 lei.

Tohani a cunoscut o lungă istorie, documentele care atestă existența podgoriei datând din 1773. Există doua repere care definesc brandul Tohani, identitatea, ca producator cu istorie, tradiţie, calitate si respect pentru pasiunea de a face vin bun: o poveste, un loc.

Vinurile aromate, cu expresii unice de la Tohani, fac parte din portofoliul meu atât în pahar cât și în procesul de preparare al diverselor gourmet-uri, vinul este un ingredient care schimbă paradigma gustului. Să nu uităm de una din marile noastre plăceri culinare – sarmalele, care fierte în vin, sunt mai mult decât gourmet.

Toate rețetele vor fi jurizate de o echipă cu experiență în ale celor culinare:

Raluca Vasile –  fondatoare a proiectului Aroma Kitchen – laborator de gusturi si arome, un proiect de ateliere de creatie si explorare a preparatelor multisenzoriale,  board membru #SlowFood Bucuresti, antrenor de gusturi si arome, blogger si consultant de brand cu peste 15 ani de experienta, ambasador Food Revolution de 3 ani in Bucuresti si Constanta. Raluca a creat primul eveniment #FoodRevolutionDay in 2013 cu credinta si viziunea ca educatia alimentara va ajunge in scoli, chiar si atunci cand prea putini credeau acest lucru posibil. Astazi “Scoala de nutritie si stil de viata sanatos” este o campanie nationala de educatie alimentara in scoli, cu sprijinul comunitatii ambasadorilor #FoodRevolution Romania.
“Cred cu tarie ca educatia multisenzoriala prin gusturi si arome ii ajuta pe parinti si copii sa faca marea schimbare catre o alimentatie sanatoasa, catre echilibru personal si armonie in familie.

Carmen Manu este artista în bucătarie, blogger culinar si participant la concursuri de specialitate, ambasador #Foodrevolution din 2016. A găti, pentru ea este un ritual zilnic, chiar daca asta inseamna ore târzii în noapte petrecute in bucatarie dupa orele de birou, dar si o bucurie imensa de a pregati ceva special si a impartasi masa cu familia si cei dragi.

Iustina Dorobanțu schimbă zilnic hainele omului de birou corporatist cu cele ale pasionatului de culoare și de cuvinte creatoare de povești. Dorința de a aborda cu precădere ineditul în combinarea gusturilor a ținut-o departe de exercițiul bucătăriei zilnice până acum. Anul acesta însă, a pus pariu cu ea însăși că schimbarea este mai mult decât o idee frumoasă din cărți, iar arta culinară este pe lista sa, între plăcerea de a trăi sănătos și nevoia de a savura fiecare masă. Iustina este autoarea blogurilor Prințesa Albastră si Pași prin viață, două bloguri de analiză existențială care surprind aspectele vieții într-un mod surprinzător de realist și în același timp plin de optimism, de exuberanță a vieții. 

Mădălin Ilie – Trade Marketing Manager TP Vision Romania, este un gurmand cu gusturi fine și experiență culinară bogată.  Gătește ori de câte ori are ocazia, este un fan al preparatelor asiatice stir-fry, wok-ul este accesoriul său preferat în bucătărie. Este pasionat de călătorii prin lumea cea mare, inclusiv călătorii culinare, prin locuri unde și-a rafinat gusturile.

Ultimul pe listă cu voia dumneavoastră, Dorian Radu, autorul acestui blog culinar.

Punctarea retetelor se va face dupa urmatoarele considerente, de către membrii juriului în mod independent, la final se vor însuma punctele obținute și se vor desemna câștigătorii:

 • 0-20 puncte – creativitatea și sezonalitatea preparatului
 • 0-20 puncte – poziționare în farfurie (plating)
 • 0 -20 puncte – calitatea imaginii din punct de vedere tehnic și artistic
 • 0 -20 de puncte – explicarea rețetei: ingrediente și pașii preparării
 • 0 -10 puncte – numarul de like-uri adunate de pe rețelele de socializare. Punctajul maxim de 10 puncte va fi obtinut de postarea cu cele mai multe share / like-uri obținute pe pagina de concurs

Așteptăm cu interes rețetele voastre la concurs@dorianradu.ro, nu uitați să citiți regulamentul și mult success tuturor!

 • 50 min
 • 30 min
 • 1 ora
 • 1 ora
 • 40 min
 • 1 ora jumate
 • 40 min
 • 1 ora jumate
 • 1 ora
 • 4 ore
 • 12 ore inclusiv timpul de racire
 • 4 ore

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend