Se mănânca bine la:
Adi Hadean
Andreea Chinese Food blog
ArtaCulinara.com
Edith’s Kitchen
food and beyond
Gordon Ramsay
Laura Laurentiu
Laura Sava
Mama Cheung
retetele lui Radu
savori urbane
serious eats
the wok of life
Teo’s Kichen
Se bea foarte bine la Sergiu Nedelea – Wine Taste
mai arunc un ochi pe la:
byron
meditative arts
printesa albastra
Simona Tache
Bibliografie:
- Bunica si Mama
- Auguste Escoffier: The Escoffier – Cookbook and guide to the fine art of cookery – for connoisseurs, chefs, epicures (Crown Publishers New York)
- Aphrodite Kaipi: Bucataria greceasca (Editura Aquila)
- Caietul Somelierului – Sergiu Nedelea
- Dan Anghel: suport curs Masterchef (Horeca School)
- Dan Chiriac, Daniela Chiriac, Violeta Borzea: Bucătărie – Rețetar General (Editura Național)
- Editura Larousee: Les cusines du monde
- Georgeta Rosu: Bucate incercate (Editata de Muzeul Taranului Roman)
- Ioana Constantinescu: O lume intr-o carte de bucate (Editura Fundatiei Culturale Romane)
- M. Kogalniceanu, C. Negruzzi: 200 rețete cercate de bucate, prajituri si alte trebi gospodaresti (Editura Dacia)
- Mihai Coman: Mitologie populara romaneasca (Editura Minerva)
- Mihai Lupescu: Din bucataria taranului roman (Editura Paideia)
- Mura Moldova – L. Oprean: Preparate culinare din bucataria popoarelor (Editura pentru turism)
- Nicolai Olexiuc Colea: Retetele lui Colea (Editura Teora)
- Pola Barkai: The yellow Cook Book (International women’s Association)
- Radu Anton Roman: Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti – editia noua (Editura Paideia)
- Mircea Eliade: Sacrul si profanul (Editura Humanitas)
- Sanda Marin: Carte de bucate, editie integrala (Editura Humanitas)
- Sanda Nitescu: Un fir de marar si cerul albastru (Editura Cartea Romanesca)
Si inca de 5 ori carti, dar nu le mai am pe toate sa le citez.