Buna, aceasta este a treia rețeta cu care particip la concurs. Am folosit aceeași tema, vinul, dar acum intr-un preparat dulce, inspirat din bucătăria unei gospodine si reintepretat in stilul propriu.
- ingrediente pentru 6 portii:
- pere in vin:
- 6 pere medii, moi
- 1 l vin roșu dulce
- 200g zahăr
- 1/2 anason stelat
- 4-5 cuisoare
- 2 lingurițe scortisoara (sau 3-4 batoane)
- sos de vin:
- 1 lingura amidon alimentar
- 1 lingura zahăr (Opțional)
- clatite:
- 250 ml lapte
- 1 ou
- 1 lingura zahăr
- putin rom
- un praf de sare
- faina cat cuprinde aluatul
- ulei pentru uns tigaia de clătită
- topping: înghețată cu nuci
- Se amesteca intr-o oala vinul, zaharul, aromele, se adauga perele, o farfuriuța deasupra care are rolul sa țină perele in lichid (altfel ele se ridica la suprafața). Se fierb timp de 30-40 min si se lasă la răcit in vinul in care au fiert.
- Pentru sosul de vin se folosesc 300 ml din vinul in care au fiert perele. Strecuram, adaugăm zaharul si amidonul, punem pe foc si dam intr-un clocot. Se da deoparte si se răcește.
- Pentru clătite se amesteca ingredientele, iar faina se adăuga, in ploaie, pana ce compoziția devine ca o smântâna de gătit. Eu dau compoziția printr-o sita (îndepărtez eventualele cocoloașe iar clătitele ies foarte fine). Se fac 6 clătite.
- La montat se folosește o farfurie pentru spaghetti. Se pun câteva linguri din sosul de vin, se adauga o clatita tăiată fasii înguste (zdrențe), para deasupra si o lingura de înghețată cu nuci (este important sa fie cu nuci, combinatia de gusturi este extraordinara)
Enjoy!
postat de Violeta
Comments
Powered by Facebook Comments
Category: