walk with the wok

pară în vin cu zdrențe de clătită, sos de vin și înghețată cu nucă

concurs culinar
Recipe by | 30/06/2017
50 min
Prep: 10 min | | Servings: 6 portii

Buna, aceasta este a treia rețeta cu care particip la concurs. Am folosit aceeași tema, vinul, dar acum intr-un preparat dulce, inspirat din bucătăria unei gospodine si reintepretat in stilul propriu.

  • ingrediente pentru 6 portii:
  • pere in vin:
  • 6 pere medii, moi
  • 1 l vin roșu dulce
  • 200g zahăr
  • 1/2 anason stelat
  • 4-5 cuisoare
  • 2 lingurițe scortisoara (sau 3-4 batoane)
  • sos de vin:
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingura zahăr (Opțional)
  • clatite:
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura zahăr
  • putin rom
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde aluatul
  • ulei pentru uns tigaia de clătită
  • topping: înghețată cu nuci
  1. Se amesteca intr-o oala vinul, zaharul, aromele, se adauga perele, o farfuriuța deasupra care are rolul sa țină perele in lichid (altfel ele se ridica la suprafața). Se fierb timp de 30-40 min si se lasă la răcit in vinul in care au fiert.
  2. Pentru sosul de vin se folosesc 300 ml din vinul in care au fiert perele. Strecuram, adaugăm zaharul si amidonul, punem pe foc si dam intr-un clocot. Se da deoparte si se răcește.
  3. Pentru clătite se amesteca ingredientele, iar faina se adăuga, in ploaie, pana ce compoziția devine ca o smântâna de gătit. Eu dau compoziția printr-o sita (îndepărtez eventualele cocoloașe iar clătitele ies foarte fine). Se fac 6 clătite.
  4. La montat se folosește o farfurie pentru spaghetti. Se pun câteva linguri din sosul de vin, se adauga o clatita tăiată fasii înguste (zdrențe), para deasupra si o lingura de înghețată cu nuci (este important sa fie cu nuci, combinatia de gusturi este extraordinara)

Enjoy!

postat de Violeta

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend