walk with the wok

sandwich Monte Cristo

Recipe by
10 min
Prep: 3 min | Cook: 8 min | Servings: 4 portii

Am vorbit zilele trecute despre Stromboli, un sandwich american realizat pe baza pizzei Calzone. Un alt sandwich născut tot prin America anilor ’50 este Monte Cristo, de astă dată pe structura unui  croque monsieur, mai simplificat decât cel pe care l-am simplificat eu acum ceva vreme. În mod tradițional are la bază curcanul, dar cea mai cunoscută este varianta cu șuncă gen Praga sau alte jamboane. Sunt variante cu muștar, maioneză, totul ține de imaginație și poftă. Este un sandwich din zona Yummiiii, în care brânza semi-topită dă tonul la cântecul poftelor.

  • 4 felii de pîine french toast sau o pîine mai îndesată (veche de 2 zile)
  • 4 felii de brânză (gouda, emmentaler, gruyere)
  • 2 felii de suncă de Praga (sau felii de friptură)
  • 1 ou
  • 2 linguri de lapte
  • o linguriță de unt
  • sare, piper
  1. se bate oul cu sare, piper și lapte
  2. pâinea se unge cu unt în strat subțire, se pune o felie de brânză, șunca, a doua felie de brânză, se închide sandwich-ul
  3. se unge tigaia (non-aderentă) cu puțin unt, se încălzește la foc mediu, se dă sandwich-ul prin ou și se prăjește cca 4 minute pe fiecare parte, până se rumenește oul și începe să se topească brânza, se consumă cald

Să aveți poftă!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend