walk with the wok

croque monsieur. simplificat

Recipe by
10 min
Prep: 3 min | Cook: 5-6 min | Servings: 2 portii

Sandwich foarte popular prin bistrourile frantuzesti si in acelasi timp un fast-food rafinat si satios. In varianta clasica, monsieur se prepara cu un sos bechamel si plimbat prin tigaie si prin cuptor. Am sarit de sos si de cuptor, n-am pierdut din gust, in schimb am castigat timp. Daca ii adaugati on top un ou ochi, devine croque madame.

  • am facut doua sandwich-uri din:
  • 2 felii de paine taraneasca, indesata (cumparata de la magazinele care vand branzaturi si mezeluri din Ardeal)
  • 4 felii de cascaval taiate subtire (gruyere, ementaler sau ce cascaval aveti)
  • 3 feliute de bacon
  • 2 lingurite de mustar de Dijon
  • 1 lingurita de parmezan (optional)
  • piper
  • unt si 1 lingurita de ulei de masline (pentru prajit)
  • salata verde, pentru servit
  1. am taiat marunt 2 felii de cascaval si baconul, le-am amestecat cu mustarul, parmezanul si un praf de piper
  2. am uns feliile de paine, am adaugat o felie de cascaval intreaga, le-am facut sandwich
  3. am incalzit untul si uleiul intr-o tigaie, am prajit sandwish-ul 2-3 minute, l-am intors, am pus si utima felie de cascaval
  4. am mai lasat 2-3 minute sa se rumeneasca si cealalta parte
  5. l-am pus in farfurie, langa 2-3 frunze de salata verde, stropite cu 2-3 picaturi de ulei si lamaie.

Sa aveti pofta!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend