walk with the wok

clatite cu mere caramelizate. de sfârșit de octombrie

Dorian Radu
Recipe by | 24/10/2017
30 min
Prep: 15 min | Cook: 10 min | Servings: 4 portii

Vijelia și frigul de-afară la acest ceas de sfărșit de octombrie mă duc cu gândul la vin fiert cu scorțișoară, mere coapte și alte mici plăceri de iarnă. În seara asta m-am jucat cu niște clătite în stil american în care am rătăcit și o cutie de ricotta, din considerente de gust și textură, peste care s-au așternut în mod firesc felii de măr caramelizate. Am fiert și vin cu scorțișoară. Mda, the winter is comming…

  • Ingrediente:
  • 4 mere dulci, curatate de seminte si feliate
  • 350 g zahar pudra
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 50 ml (3 linguri) smantana de gatit
  • scorțișoară măcinată
  • aluat de clatite:
  • 150 g faina alba 000
  • 180-200 ml lapte
  • 400 g branza ricotta
  • 3 oua separate galbenusurile de albusuri
  • 1 plic de praf de copt (7g)
  • 1 praf de sare
  • unt pentru prajit clatitele

Am stropit merele feliate cu sucul de lamaie, ca sa nu oxideze. Intr-o tigaie larga am încălzit zaharul la foc mediu, pana s-a caramelizat si a adevenit auriu. Am adăugat feliile de mere, le-am călit pe ambele parti circa 3 minute, am adaugat smantana, am amestecat si le-am lăsat la fiert molcom 10 minute.

Pentru aluat, am amestecat branza, galbenusurile, laptele, apoi am adaugat faina treptat, praful de copt si sarea. Separat am batut albusurile pana au devenit spumă, apoi am amestecat usor cu restul aluatului. Intr-o tigaie am topit o lingurita de unt pe foc mediu, apoi am turnat cu un polonic mic clatita. Am copt-o  cca 4 minute pe ambele parti, pana a devenit aurie. Am pus pe fiecare clatita felii de mar, sirop și un praf de scorțișoară. Gata.

Să aveți poftă!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend