Dacă ar trebui să-mi rezum în puţine cuvinte experienţa mea, aş spune că jocul m-a dus mereu tot mai departe, tot mai adânc în real. Şi filozofia mea s-ar reduce la o singură dogmă: Joacă-te! Mircea Eliade (“Isabel şi apele diavolului”)
In aceasta salata, joaca cinci mari actori si regizori, un fel de Monty Python: mandarine (sau portocale, minole, grepfruit), ceapa rosie, ridichi, dar vedeta este onor fenicul sau fenel – cum vreti sa-i spuneti. Aceasta ceapa mediteraneeana, care se mai numeste si se vinde sub numele de condimentul ingerilor in Italia si SUA, reuseste performanta sa inglobeze arome de anason, menta si lamaita. Câteva picături de ulei de nucă de cocos extravirgin usor incalzit – unul dintre ingredientele preferate de starr-urile de la Hollywood si cateva picaturi de ulei de masline aromat cu trufe echilibrează și dă o notă aparte întregii lucrări.
In aceasta versiune de salata, am pus si niste fileuri de ton afumat, la fel de bine se asortează fileuri de butterfish afumat sau somon, sau ton crud, sub forma de sashimi , si facem salata full raw. Dorina – membra de baza AngelS, m-a sunat si mi-a zis ca face salata asta cu prosciutto. O alta idee foarte buna.
A propos de ingeri, in urma cu niste ani am cunoascut un grup de oameni carora le place sa se joace. Un grup foarte eterogen din multe puncte de vedere, dar constant in pasiunea pentru joc si placerea de a trai, ceea ce ne-a unit si ne-a dat o pseudo-identitate: AngelS. Desi suntem toti raspanditi prin tara si prin lume, am reusit pana acum sa ne vedem macar odata pe an prin zona Branului, sa frigem un purcel la protap sau alte improvizatii gastro-bahice si mai ales sa ne jucam, sa ascultam muzica de dimineata pana dimineata si sa ne simtim bine. Ave AngelS, sa ne vedem din nou sanantosi!
- sa revenim la salata noastra, care ne va lua max 10 minute s-o compunem:
- un fenicul spalat si feliat foarte subtire, in stil foiță
- 4-5 ridichi feliate la fel
- o mandarină sau ce alta citrica doriti, desfacuta in felii
- ceapa rosie feliata in pestisori subtiri ( eu am folosit arpagic rosu)
- cateva frunze de menta si frunzele de la fenel
- pestele este optional, la fel si cateva feliute de ardei iute cayenne, daca va place picant
- ulei de cocos si ulei de masline aromat cu trufe (cateva picaturi din fiecare)
- am asezonat salata cu sare, piper, sucul de la jumatate de lamaie, cateva picaturi de ulei de masline aromat trufe si ulei de nuca de cocos incalzit, am risipit prin farfurie cateva frunze de menta si frunzulitele de fenel, foarte asemanatoare cu mararul
Sa aveti pofta!
Comments
Powered by Facebook Comments