walk with the wok

supă de roșii. cu găluște

Recipe by
50 min
Prep: 10 min | Cook: 40 min | Servings: 10 portii

Cât mai sunt roșii românești în piață, am profitat pentru o ultimă supă de roșii pe anul ăsta. Și pentru că ne era poftă de găluște, le-am combinat și pe dânsele în acest joc, oarecum atipic. Ca să aibă gust, am fiert găluștile într-o supă de legume pe care am pregătit-o separat, apoi le-am adăugat în supa de roșii. A ieșit o supă de poveste. Despre găluște am mai povestit; în postul despre supa cu găluște găsiți două variante de preparare, cu sau fără grăsime.

  • Supa de roșii am pregătit-o în forma clasică, din:
  • 6 roșii bine coapte,  date pe răzătoarea mare, un mod rapid de a obține 1 litru de roșii
  • 1 cartof
  • 2 morcovi
  • 1 tulpină de praz
  • 1 ceapă mare
  • 2 ardei grași
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 lingură rasă de busuioc uscat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de zahăr
  • sare, piper
  • supa pentru fiert găluștile:
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  1. legumele feliate le-am pus la fiert împreună  2 litri de apă, o linguriță de sare și sucul de roșii
  2. separat am pus la fiert legumele feliate pentru supa găluștilor, am lasat-o să fiarbă 30 de min la foc mic
  3. am pregătit mix-ul de griș pentru găluște, l-am dat la rece 15 min
  4. după 30 de min s-au fiert legumele din ambele supe, le-am pasat pe toate cu blender-ul și le-am pus în supa de roșii împreună cu piper, busuioc, zahăr și uleiul de măsline
  5. am fiert găluștile, le-am transferat în supă, am lăsat încă 10 min la foc mic să se cunoască între ele
  6. am pus la masă un castron cu smântână, să se servească fiecare după dorințe.

Să aveți poftă!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend