Cât mai sunt roșii românești în piață, am profitat pentru o ultimă supă de roșii pe anul ăsta. Și pentru că ne era poftă de găluște, le-am combinat și pe dânsele în acest joc, oarecum atipic. Ca să aibă gust, am fiert găluștile într-o supă de legume pe care am pregătit-o separat, apoi le-am adăugat în supa de roșii. A ieșit o supă de poveste. Despre găluște am mai povestit; în postul despre supa cu găluște găsiți două variante de preparare, cu sau fără grăsime.
- Supa de roșii am pregătit-o în forma clasică, din:
- 6 roșii bine coapte, date pe răzătoarea mare, un mod rapid de a obține 1 litru de roșii
- 1 cartof
- 2 morcovi
- 1 tulpină de praz
- 1 ceapă mare
- 2 ardei grași
- 4-5 căței de usturoi
- 1 lingură rasă de busuioc uscat
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de zahăr
- sare, piper
- supa pentru fiert găluștile:
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de pătrunjel
- legumele feliate le-am pus la fiert împreună 2 litri de apă, o linguriță de sare și sucul de roșii
- separat am pus la fiert legumele feliate pentru supa găluștilor, am lasat-o să fiarbă 30 de min la foc mic
- am pregătit mix-ul de griș pentru găluște, l-am dat la rece 15 min
- după 30 de min s-au fiert legumele din ambele supe, le-am pasat pe toate cu blender-ul și le-am pus în supa de roșii împreună cu piper, busuioc, zahăr și uleiul de măsline
- am fiert găluștile, le-am transferat în supă, am lăsat încă 10 min la foc mic să se cunoască între ele
- am pus la masă un castron cu smântână, să se servească fiecare după dorințe.
Să aveți poftă!
Comments
Powered by Facebook Comments