M-am jucat cu o varză roșie și cu un mix de condimente din grădina noastră și cea asiatică, a rezultat o supă de-a dreptul gourmet, sunt mândru despre ea. Am acordat aromele thai date de tulpinile de lemongrass, coajă rasă de lime, ghimbir și sos de soia cu cele ale cimbrului proaspăt. Cu puțină pastă de ardei iute am dus-o în zona iute-acrișoară. Pe măsură ce scriu îmi dau seama că mergea și lapte de cocos și mă apropiam de tom-yum. Data viitoare. Despre varza roșie știți cu toții că este mult mai bogată în antioxidanți decât cea albă, mai ales când este consumată crudă.
Cât despre preparare, mai mult decât simplu. În supa de legume (sau apă) am pus legumele tăiate în bucăți mari și condimentele de-a valma, mai puțin coaja de lime. Am fiert în oala sub presiune 15 minute din momentul în care a început să fluiere. Am adăugat coaja de lime, tot atunci am scos ghimbirul și firele de cimbru din fiertură, am mai lăsat să fiarbă 5 minute. La final am extras miezul din tulpinile de lemongrass, l-am pus în supă, am asezonat cu sare și piper, am pasat legumele cu blender-ul vertical. Un fir de iaurt în castron este binevenit. Și ceva frunze de mărar.
- cantități pentru 4 porții:
- 1,2 l supă de legume sau apă
- o varză roșie mică – 500 g, feliată
- 3 roșii sau o cutie de roșii tăiate cuburi sau o cană de suc de roșii
- 1 ceapă
- 2 fire de lemongrass tăiate bastonașe (5-6 cm)
- 1 cm de rădăcină de ghimbir
- 8-10 fire de cimbru proaspăt
- coaja rasă de la jumătate de lime
- 3 linguri de sos de soia light
- 1-2 lingurițe de pastă de ardei iute sau 1 linguriță de fulgi de chili
- 1 lingură rasă de zahăr, brun dacă se poate
- sare, piper
Să aveți poftă!
Comments
Powered by Facebook Comments