walk with the wok

quiche. aproape lorraine

Recipe by
1 ora
Prep: 10 min | Cook: 40 min | Servings: 6-9

După jocul cu mărgele de zahăr – parafrazând-ul pe Herman Hesse, tarta cu mere ne-a făcut poftă de o tartă sărată, adică de un quiche. Inițial am vrut să-l meșteresc sub formă de lorraine, dar fără ceva brănză și o legumă-două parcă n-are Dumnezeu, așa că am luat-o pe marginea cărării. Prin urmare am tras la tigaie niște felii de bacon, ouăle le-am bătut cu sare, piper, un pinch de cimbru, smântână grasă, am adus în discuție gouda rasă, un ardei gras și ceva praz, am subțiat povestea cu 2-3 linguri de lapte. Am uns tava cu unt, am montat foaia de aluat brisee în tavă, am înțepat-o peste tot cu furculița, am împrăștiat bacon-ul pe-acolo, am turnat compoziția în tavă și am dat-o 30 de min în cuptorul încins la 200 C. Bun, perfect de weekend…

  • cantități pentru o tava cu diametrul de 28 cm:
  • 1 foaie de aluat brisee
  • 250 g bacon
  • 4 ouă
  • 1 ardei tăiat cuburi
  • cca 20 cm tulpină de praz tăiată rondele subțiri
  • 200 g cașcaval ras
  • 3 linguri de smântână
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 cub de unt pentru uns tava
  • o linguriță de cimbru uscat
  • sare, piper

Cum povestea Christiana în altă rețetă de quiche, o salată dreasă cu un sos de muștar stă perfect în peisaj.

Să aveți poftă!

quiche-4

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend