După jocul cu mărgele de zahăr – parafrazând-ul pe Herman Hesse, tarta cu mere ne-a făcut poftă de o tartă sărată, adică de un quiche. Inițial am vrut să-l meșteresc sub formă de lorraine, dar fără ceva brănză și o legumă-două parcă n-are Dumnezeu, așa că am luat-o pe marginea cărării. Prin urmare am tras la tigaie niște felii de bacon, ouăle le-am bătut cu sare, piper, un pinch de cimbru, smântână grasă, am adus în discuție gouda rasă, un ardei gras și ceva praz, am subțiat povestea cu 2-3 linguri de lapte. Am uns tava cu unt, am montat foaia de aluat brisee în tavă, am înțepat-o peste tot cu furculița, am împrăștiat bacon-ul pe-acolo, am turnat compoziția în tavă și am dat-o 30 de min în cuptorul încins la 200 C. Bun, perfect de weekend…
- cantități pentru o tava cu diametrul de 28 cm:
- 1 foaie de aluat brisee
- 250 g bacon
- 4 ouă
- 1 ardei tăiat cuburi
- cca 20 cm tulpină de praz tăiată rondele subțiri
- 200 g cașcaval ras
- 3 linguri de smântână
- 2-3 linguri de lapte
- 1 cub de unt pentru uns tava
- o linguriță de cimbru uscat
- sare, piper
Cum povestea Christiana în altă rețetă de quiche, o salată dreasă cu un sos de muștar stă perfect în peisaj.
Să aveți poftă!
Comments
Powered by Facebook Comments