Am încercat să respect tematica concursului, în special creativitate și sezonalitate, așa s-a născut această friptură de miel, pe care am denumit-o verde pentru că în ceea ce privește vegetalele, am institat pe verzituri pe toata linia: mazăre proaspătă, ceapă și usturoi verde, ardei iute verde, piper verde, mărar și lime.
- am marinat pulpa de miel într-un sos format din:
- 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
- coaja rasă și zeama de la o lime
- jumătate de legătură de mărar tocat
- frunzele de la o legătură de usturoi și ceapă verde
- ardei iute verde tocat
Am emulsionat zeama de lime cu uleiul, am adăugat mărarul tăiat mărunt. Am frecat pulpa de miel cu sare și piper verde zdrobit, am uns-o cu emulsia, am pus-o la marinat la rece 2 ore pe un pat de frunze de ceapă și usturoi. Am rumenit pulpa într-o tigaie cu puțin ulei, între timp am încins cuptorul la 160ºC, am pus friptura într-un vas pe un pat din tulpinile albe de ceapă și usturoi, 2 crengu’e de rozamrin, am turnat un pahar de vin rosu, am acoperit-o și am lăsat-o la cuptor cca 2 ore jumatate, apoi am descoperit-o si am lasat-o sa se rumeneasca cam un sfert de ora, cu temperatura cuptorului urcata la 220ºC. Am servit-o alaturi de un piure de mazare, amestecat cu restul legaturii de marar tocat marunt și o lingură de ulei de măsline.
Sa fiti sanatosi!
postat de Vlad
Comments
Powered by Facebook Comments