Astazi fiica mea isi serbeaza majoratul, La Multi Ani Christiana! Iti doresc sa ai viata pe care ti-o doresti (ai grija ce-ti doresti!), multa sanatate si dragoste!
Am pregatit un tort pe placul Christianei, netratat termic. In documentarea pentru acest tort am vazut zeci de retete, dar nu m-a inspirat niciuna cap-coada, asa ca am compilat o reteta dedicata acestei zi mari pentru noi.
- blat
- 100 g curmale fara samburi
- 100 g smochine uscate
- 1 lingura de cacao alcalinizata
- 100 g nuci
- 50 ml apa
- crema de smochine:
- 500 g smochine uscate
- 100 g goji
- 2 linguri nuca de cocos rasa
- 2 linguri indulcitor cu extract de stevie
- 2 linguri de miere de salcam
- topping:
- 1 avocado mare si copt
- 2 linguri de curmale
- 3 linguri de cacao alcalinizata
- 3 linguri de miere
- cateva picaturi de ulei de chili (optional)
- cateva linguri de apa
- 1 lingurita de scortisoara praf
- un praf de sare
- capsuni si merisoare pentru decor
- am pus la hidratat in apa calduta, pentru 10 min, smochinele si fructele goji
- am pus in mixer curmalele, 100g smochine, cacao, nucile si cca jumatate de pahar de apa din apa in care au stat fructele. A rezultat o compozitie ferma pe care am intins-o in dispozitivul de tort si l-am dat la rece
- am pus in mixer ingredientele pentru crema de smochine, am intins crema peste blat si am dat din nou la rece pentru 3 ore
- componenetele pentru topping le-am pus in blender, mai putin merisoarele si capsunile. Uleiul de chili a punctat gustul cremei de cacao, care in combinatie cu avocado si miere a dat o tenta dulce-iute acestei creme. Apropos, daca n-ati incercat pana acum ciocolata iute, va recomand calduros.
- am presarat fulgi de nuca de cocos peste crema, am ornat cu capsuni si merisoare
Sa aveti pofta! La multi ani Christiana!
Comments
Powered by Facebook Comments