walk with the wok

tort de smochine si goji, vegan style. de ziua Christianei

Recipe by
3 ore
Prep: 15 min | Cook: no cook | Servings: 12 felii

Astazi fiica mea isi serbeaza majoratul, La Multi Ani Christiana! Iti doresc sa ai viata pe care ti-o doresti (ai grija ce-ti doresti!), multa sanatate si dragoste!

Am pregatit un tort pe placul Christianei, netratat termic. In documentarea pentru acest tort am vazut zeci de retete, dar nu m-a inspirat niciuna cap-coada, asa ca am compilat o reteta dedicata acestei zi mari pentru noi.

  • blat
  • 100 g curmale fara samburi
  • 100 g smochine uscate
  • 1 lingura de cacao alcalinizata
  • 100 g nuci
  • 50 ml apa
  • crema de smochine:
  • 500 g smochine uscate
  • 100 g goji
  • 2 linguri nuca de cocos rasa
  • 2 linguri indulcitor cu extract de stevie
  • 2 linguri de miere de salcam
  • topping:
  • 1 avocado mare si copt
  • 2 linguri de curmale
  • 3 linguri de cacao alcalinizata
  • 3 linguri de miere
  • cateva picaturi de ulei de chili (optional)
  • cateva linguri de apa
  • 1 lingurita de scortisoara praf
  • un praf de sare
  • capsuni si merisoare pentru decor
  1. am pus la hidratat in apa calduta, pentru 10 min, smochinele si fructele goji
  2. am pus in mixer curmalele, 100g smochine, cacao, nucile si cca jumatate de pahar de apa din apa in care au stat fructele. A rezultat o compozitie ferma pe care am intins-o in dispozitivul de tort si l-am dat la rece
  3. am pus in mixer ingredientele pentru crema de smochine, am intins crema peste blat si am dat din nou la rece pentru 3 ore
  4. componenetele pentru topping le-am pus in blender, mai putin merisoarele si capsunile. Uleiul de chili a punctat gustul cremei de cacao, care in combinatie cu avocado si miere a dat o tenta dulce-iute acestei creme. Apropos, daca n-ati incercat pana acum ciocolata iute, va recomand calduros.
  5. am presarat fulgi de nuca de cocos peste crema, am ornat cu capsuni si merisoare

Sa aveti pofta! La multi ani Christiana!

 

 

 

 

 

 

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend