walk with the wok

tort de iaurt cu fructe

Recipe by
1 ora jumate
Prep: 15 min | Cook: 25 min | Servings: 6-8 porții

Sunt Camelia, bine v-am gasit, va prezint un tort delicios care intruneste toate cerintele acestui concurs: simplitate, sezonalitate si creativitate. Este un tort-crema racoritor, tocmai bun in zilele toride de vara ce vor veni. Totul se rezuma la un aluat brisee, iaurt grecesc si frisca, sirop de fructe si fructe proaspete. Fiind timpul capsunelor l-am preparat cu capsune, dar puteti folosi orice fructe va plac.

  • Aluatul brisee il puteti cumpara sau il puteti face acasa rapid, exact conform retetei de pe acest site.
  • 300 g faina
  • 150g de unt cubulete
  • ½ lingurita de sare
  • 80 ml de apa sau lapte
  1. amestecati faina si sarea intr-un bol
  2. adaugati untul, apoi amestecati bine cu faina, framantand rapid si usor, cu varful degetelor.
  3. in 2 sau 3 minute ar trebui sa ajungem la o consistenta sfaramicioasa
  4. adaugati imediat laptele (sau apa). Este nevoie de foarte puțin pentru ca aluatul sa se lege si sa obtineti o bila de aluat legata
  5. se infasoara in folie si apoi se pune in frigider pentru 30 de minute
  6. scoateti aluatul din frigider, il presati la mana, apoi il intindeti cu merdeneaua delicat, pana se obtine o foaie
  7. se unge o tava de tarta cu unt, se intinde foaia si se inteapa cu o furculita ca sa nu se umfle, la copt
  8. se coace in cuptorul incins la 200°C, 25 de minute, pana devine auriu, se scoate si se lasa la racit.
  • Acum facem umplutura, din:
  • 200 g smantana dulce pentru frisca
  • 200 g iaurt grecesc
  • 50 ml sirop de fructe

Smantana o bateti frisca, o amestecati delicat cu siropul de fructe si iaurt, o omogenizati cu telul si umpleti tarta, o dati la frigider pentru un ceas. Inainte de a o pune pe masa, o ornati cu fructele preferate.

Succes!

postat de Camelia

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend