walk with the wok

tort cu cremă și glazură

Recipe by
1 ora
Prep: 15 min | Cook: 45 min | Servings: 8 portii

Bine v-am gasit din nou, sunt Alina si revin cu o rețetă de tort care se prepara usor si este savuros!

  • Ingrediente
  • Blat
  • 4 ouă (să fie reci din frigider)
  • 8 linguri zahăr,
  • 8 linguri făina,
  • 8 linguri ulei,
  • 1 linguriță praf de copt amestecat în făină
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguri coniac
  • 2-3 linguri smantana
  • 1/2 linguriță (sau un vârf de cuțit) de sare
  • mirodenii (coaja de lămâie, esență de vanile… etc, după gustul fiecăruia)
  • Crema de cacao
  • 1 litru lapte
  • 8 linguri rase faina
  • 8 linguri zahar
  • 250 gr unt
  • Vanilie
  • Esenta rom
  • 2 linguri cacao
  • Glazura
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr unt
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura coniac

Mod de pregatire
Crema
Se amesteca faina cu 10 linguri de lapte rece si apoi adaugam zaharul. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu vanilie si rom. Cind laptele incepe sa se umple adaugam compozitia de faina cu lapte rece si amestecam pana fierbe din nou. Lasam sa fiarba amestecand continuu pana se dezlipeste de pe vas. Lasam la racit amestecand din cind in cind. Atunci cind se racoreste adaugam untul (la temperatura camerei) putin cate putin si amestecam.  Apoi adăugăm cacao si amestecam bine
Blat
Se bat gălbenușurile cu zahărul până se topește zahărul, se adauga uleiul, albușurile bătute spumă, apoi făina cu praful de copt (în gãlbenușuri se pun mirodeniile, zeama de lămâie și praful de sare), apoi adaugam smantana si coniac si amestecam bine cu o lingură de lemn, se pune într-o tavă unsă cu unt (sau ulei) și tapetată cu făină,apoi puneți tava în cuptorul preîncalzit dar nu încins (după ce am pus tava în cuptor  nu deschidem usa aragazului 20 de minute) și lăsați să se coacă cca. 45 min la foc mediu. Inainte de a-l scoate, incercați dacă e copt cu scobitoarea, apoi il scoateți din tavă și puneți-l într-o folie pentru alimente.
Glazura
Topim ciocolata cu unt si lapte pe baie de aburi. Dupa ce ciocolata este bine topita luam de pe foc si adaugam coniacul.

Mod de asamblare: taiem blatul in trei. Adaugam crema pe o parte din blat, punem a doua parte de blat si crema si apoi punem a treia parte de blat. Se lasa la rece o ora si apoi punem glazura de ciocolata  si lasam la rece. Se orneza cu ce fructe va plac si cu frisca.

Sper sa va placa!

postat de Alina

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend