walk with the wok

teriyaki burger

Recipe by
20 min
Prep: 10 min | Cook: 6-8 minute | Servings: 6 portii

Burgerul teriyaki este varianta americană modelată de japonezi după gustul lor.  În varianta originala, peste chiftea se pune o felie de ananas împreună cu diverse salate la alegere.

  • ingrediente pentru 6 burgeri
  • 1 kg antricot de vită tocat
  • 50 ml sos de soia light
  • 50 g miere (2 linguri)
  • 2 caței de usturoi făcuți pastă și frecați cu un praf de sare
  • 1 linguriță de ghimbir ras fin
  • sare, piper
  • pentru servit:
  • 6 chifle de hamburger
  • 6 linguri de maioneză
  • 3 fire de ceapă, tulpina alba separată de frunze

Se amestecă sosul de soia cu miere, usturoi și ghimbir, 2 linguri din acest sos se amestecă cu maioneza și se lasa de-o parte. Se pastrează alte 2 linguri de sos, restul se amesteca cu carne, sare și piper, se formeaza 6 burgeri, se ung cu sosul ramas. Se frig burgerii pe grătarul incins, la foc mediu-mare, 3-4 minute pe fiecare parte. Într-o tigaie se trag tulpinile albe de ceapă taiate rondele, într-o lingura de ulei de măsline și o lingură de sos de soia.

Se sectionează chifla, se unge cu o lingura de maioneza, se adaugă frunze de salată tocată sau frunze de rucola, se monteză burger-ul, un strat de ceapă trasa la tigaie și ce alte topinguri va mai plac, roșii, salată verde, frunzele de ceapă verde.

 

Să aveți poftă!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend