Burgerul teriyaki este varianta americană modelată de japonezi după gustul lor. În varianta originala, peste chiftea se pune o felie de ananas împreună cu diverse salate la alegere.
- ingrediente pentru 6 burgeri
- 1 kg antricot de vită tocat
- 50 ml sos de soia light
- 50 g miere (2 linguri)
- 2 caței de usturoi făcuți pastă și frecați cu un praf de sare
- 1 linguriță de ghimbir ras fin
- sare, piper
- pentru servit:
- 6 chifle de hamburger
- 6 linguri de maioneză
- 3 fire de ceapă, tulpina alba separată de frunze
Se amestecă sosul de soia cu miere, usturoi și ghimbir, 2 linguri din acest sos se amestecă cu maioneza și se lasa de-o parte. Se pastrează alte 2 linguri de sos, restul se amesteca cu carne, sare și piper, se formeaza 6 burgeri, se ung cu sosul ramas. Se frig burgerii pe grătarul incins, la foc mediu-mare, 3-4 minute pe fiecare parte. Într-o tigaie se trag tulpinile albe de ceapă taiate rondele, într-o lingura de ulei de măsline și o lingură de sos de soia.

Se sectionează chifla, se unge cu o lingura de maioneza, se adaugă frunze de salată tocată sau frunze de rucola, se monteză burger-ul, un strat de ceapă trasa la tigaie și ce alte topinguri va mai plac, roșii, salată verde, frunzele de ceapă verde.
Să aveți poftă!
Comments
Powered by Facebook Comments