Tartarul de ton este opera lui Shigefumi Tachibe – un chef japonez scolit in bucataria franceza, care a creat preparatul prin anii ’80, dintr-o pura intamplare, intr-un restaurant din Beverily Hills. Succesul a fost răsunător în lumea gourmet, astfel că rețeta s-a răspândit rapid. Iată o variantă a aceleiași rețete, cu ingrediente asiatice.
Pentru reusita preparatului si sanatatea noastra pestele trebuie sa fie proaspat, de calitate sushi. Atentie deci de unde il cumparati, inclusiv in Metro se vinde ton congelat si apoi decongelat, cititi cu atentie etichetele.

- ingrediente, 2 portii
- 300 g file de ton taiat cuburi de marimea unor zaruri
- 2 linguri de capere in otet
- 2 lingurite de sos de soia light, low-sodium, sosul de soia pentru sushi este indicat
- 1 lingurita de ulei de susan
- 2 linguri de suc de lime
- 1 ardei iute verde curatat de nervuri si seminte, tocat fin
- 2 lingurite de frunze de coriandru sau patrunjel taiate grosier pentru ornat
Se incepe prin a amesteca ingredientele, mai putin pestele, intr-un bol. Pestele taiat cubulete se amesteca cu sosul, se imparte in 2 portii, pentru a-i da o forma prezentabila se poate folosi o cupa rotunda sau o forma de patiserie. Se decoreaza cu verdeata aleasa.
Să aveți poftă!
Comments
Powered by Facebook Comments