walk with the wok

tartar de ton cu capere, in stil japonez

concurs culinar
Recipe by | 03/06/2017
15 min
Prep: 15 min | | Servings: 2 portii

Onorat juriu, doamnelor si domnilor 🙂 , ma numesc Victor, va supun atentiei o reteta super-gourmet de ton in stil japonez, apropiata de varianta lui Shigefumi Tachibe – un chef japonez scolit in bucataria franceza, care a creat tartarul de ton prin anii ’80, dintr-o pura intamplare, intr-un restaurant din Beverily Hills. Pentru reusita preparatului si sanatatea noastra pestele trebuie sa fie proaspat, de calitate sushi. Atentie deci de unde il cumparati, inclusiv in Metro se vinde ton congelat si apoi decongelat, cititi cu atentie etichetele.

  • ingrediente, 2 portii
  • 300 g file de ton taiat cuburi de marimea unor zaruri
  • 2 linguri de capere in otet
  • 2 lingurite de sos de soia light, low-sodium, sosul de soia pentru sushi este indicat
  • 1 lingurita de ulei de susan
  • 2 linguri de suc de lime
  • 1 ardei iute verde curatat de nervuri si seminte, tocat fin
  • 2 lingurite de frunze de coriandru sau patrunjel taiate grosier pentru ornat

Se incepe prin a amesteca ingredientele, mai putin pestele, intr-un bol. Pestele taiat cubulete se amesteca cu sosul, se imparte in 2 portii, pentru a-i da o forma prezentabila se poate folosi o cupa rotunda sau o forma de patiserie. Se decoreaza cu verdeata aleasa.

Pofta buna va doresc!

postat de Victor

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend