walk with the wok

tartar de somon

Recipe by
10 min
Prep: 10 min |

Un mod inedit de a savura aromele somonului este în varianta tartar. Legumele care se pretează acestui fel sunt ceapa roșie sau verde, castraveții proaspeți, avocado și evident suc de lămâie sau lime, toate în cantități moderate pentru a nu acoperi gustul somonului. Cei care nu acceptă ideea de pește crud pot merge pe varianta de somon afumat.

Modul de preparare este mai mult decât simplu, somonul se taie cuburi, legumele la fel dar mai mărunte, se adaugă sare, piper, sucul de lămâie, se amestecă totul și se servește. Sunt rețete care includ și ulei de măsline, eu prefer să nu-l includ pentru că alterează gustul somonului, să nu uităm că el este vedeta acestei mâncări. Ca idei de aranjare în farfurie, eu am folosit de data asta un mănunchi de germeni de ceapă roșie, câteva fire de cepșoară, frunze de rucola, felii carpaccio de castravete, adică ce-am avut prin frigider. Se pretează foarte bine o linguriță – două de icre de somon, câteva felii de trufă și devine un adevărat regal.

  • cantități orientative pentru 1 porție:
  • 150 g file de somon
  • 1 castravete de grădină
  • 1 ceapă roșie mică sau 2 fire de ceapă verde
  • 1 avocado mediu
  • 3 linguri de zeamă de lămâie sau lime (dacă se folosește lime, se poate răzui coaja și adăuga în compoziție)
  • sare, piper

Să aveți poftă!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend