Deși usturoiul verde este în plină metamorfoză spre maturizare la vremea asta, am avut norocul să mai prind în piață usturoi proaspăt, cu frunza verde crud. A picat la fix, din lipsă de timp și cu poftă de ceva bun am improvizat rapid un pesto de usturoi cu spanac și fistic, pe care l-am amestecat cu tagliatele proaspete. Toată distracția a durat 10 minute, cât a dat apa în clocot pesto a fost gata, pastele s-au fiert în 3 minute. Am mărunțit cîteva boabe de fistic pentru un plus de aromă și decor, gata masa.
- Pesto, cantități pentru 4 portii de paste:
- 2 legături de usturoi verde (6 fire) tăiate
- 2 mâini de frunze de spanac
- 3 linguri de fistic prăjit +2 linguri pentru decor
- 100 ml ulei de măsline
- 100 g parmesan sau pecorino
- 1 lingurita de sare de mare sau Himalaya
Am pus în blender fisticul cu sare, după 2 pulsuri am adaugat usturoiul și spanacul, după alte 2 pulsuri uleiul și brânza. Un pahar de Fetească Regală completează un pesto aproape românesc.
Să aveți poftă!
Comments
Powered by Facebook Comments