walk with the wok

tagliatele cu pesto de usturoi verde

Recipe by
10 min
Prep: 5 min | Cook: 3 minute | Servings: 4 portii

Deși usturoiul verde este în plină metamorfoză spre maturizare la vremea asta, am avut norocul să mai prind în piață usturoi proaspăt, cu frunza verde crud. A picat la fix, din lipsă de timp și cu poftă de ceva bun am improvizat rapid un pesto de usturoi cu spanac și fistic,  pe care l-am amestecat cu tagliatele proaspete. Toată distracția a durat 10 minute, cât a dat apa în clocot pesto a fost gata, pastele s-au fiert în 3 minute. Am mărunțit cîteva boabe de fistic pentru un plus de aromă și decor, gata masa.

  • Pesto, cantități pentru 4 portii de paste:
  • 2 legături de usturoi verde (6 fire) tăiate
  • 2 mâini de frunze de spanac
  • 3 linguri de fistic prăjit +2 linguri pentru decor
  • 100 ml ulei de măsline
  • 100 g parmesan sau pecorino
  • 1 lingurita de sare de mare sau Himalaya

Am pus în blender fisticul cu sare, după 2 pulsuri am adaugat usturoiul și spanacul, după alte 2 pulsuri uleiul și brânza. Un pahar de Fetească Regală completează un pesto aproape românesc.

Să aveți poftă!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend