walk with the wok

supă de vită iute. chinezească

Dorian Radu
Recipe by | 28/06/2016
30 min (plus timpul de preparare al supei de vita)
Prep: 10 min | Cook: 15 min | Servings: 4 portii

Pentru amatorii de gusturi iuți, această supă este medicament curat: hrănitoare, energizantă, plină de arome și mai ales iute! Unul din elementele cheie este supa de vită concentrată, care dacă o avem gata făcută, restul este o joacă de câteva minute.

  • 700 ml de supă de oase vită
  • 800 ml de apă
  • 500 g vrăbioară tăiată fâșii subțiri
  • 2 morcovi tăiați julienne mediu
  • 1 cm ghimbir proaspăt tăiat mărunt
  • 5-6 catei de usturoi tăiați felii
  • 1 – 2 – 3lingurite de fulgi de chili (dupa gust)
  • 1 linguriță de piper Sichuan
  • un baton de scorțișoară,
  • 1 linguriță de chimen
  • 1 frunza de dafin
  • 1 steluța de anason
  • sare
  • ulei de arahide sau de floarea soarelui – 2 linguri
  • pentru servit: câteva fire de ceapă verde, noodles
  1. am pus la fiert supa de vită cu apă
  2. am incins wok-ul și uleiul, am rumenit rapid (30 de sec) ghimbirul, usturoiul, fulgii de chili
  3. am lăsat focul mediu, am adăugat piperul sichuan, scorțișoara, anasonul  si chimenul, am mai rumenit 30 de secunde
  4. am adaugat carnea și morcovii, am amestecat bine, am mai lăsat 30 de secunde pe foc, am stins cu 3 polonice de supă
  5. am turnat acest mix în supă, am amestecat bine, le-am lăsat la fiert pe foc mediu 10 minute
  6. am scos foaia de dafin, anasonul și batonul de scorțișoara
  7. în altă cratiță am pus apă la fiert cu o lingură de sare, am opărit noodles-ii
  8. am tăiat frunzele de ceapă în romburi, le-am pus la masă într-un castronel
  9. am pus la masă supa și tăiețeii separat, pentru ca fiecare sa-și combine în castron după gust, cu ceapă verde și paste

Să aveți poftă!

 

 

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend