walk with the wok

supă cremă de dovleac și pere

Dorian Radu
Recipe by | 29/10/2017
40 min
Prep: 10 min | Cook: 30 min | Servings: 4-6 portii

Astăzi m-am jucat cu o supă de toamnă în care am combinat arome specifice: dovleac și pere tari, din soiul celor verzi, condimentată cu salvie proaspătă, cimbru și o idee de ienibahar. Tenta ușor acrișoară a perelor am accentuat-o cu suc de lime, la rândul ei acrișoară dar parfumată. Este o supă simplă, aparent simandicoasă, dar cât se poate de ingenuă în felul ei.

Am tăiat dovleacul, perele și ceapa în cuburi mici, am stropit cuburile de pere cu suc de lime. Am păstrat o pară pentru mai tărziu. Am tras dovleacul într-o tigaie adâncă cu 3 linguri de ulei de măsline incins, vreo 3 minute. Am adăugat ceapa, am continuat sotarea la foc mediu încă 5 minute, am adăugat perele,frunze de salvie tocate, un praf de ienibahar, sare și piper, după alte 5 minute am adăugat supă de legume. Am ridicat flacara, după ce a dat fiertura în clocot am dat focul mic și am acoperit, după 10 minute dovleacul și perele s-au frăgezit. Am pus tot continutul în blender, i-am dat câteva pusuri cât să devină cremă. Am tăiat para rămasă julienne, am amestecat-o cu restul de suc de lime. Am pus crema în castroane, am ornat-o cu julienele crocante de pară și câte o frunză de salvie. Am stropit cu puțin ulei de dovleac și cam asta a fost, plus ceva crutoane la masă.

  • cantități orientative pentru 6 porții:
  • 400 g miez de dovleac tăiat cuburi sau ras
  • 3 pere de soi tare
  • 1 ceapă tăiată cuburi sau felii
  • 1 litru de supă de legume sau de pui
  • 1 mână de frunze de salvie tăiate mărunt + 6 frunze pentru decor
  • 2-3 crenguțe de cimbru proaspăt
  • 2 vărfuri de cuțit de ienibahar măcinat fin
  • sare, piper proaspăt măcinat
  • sucul de la 1 lime
  • 3 linguri de ulei de măsline extravirgin

Să aveți poftă!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend