walk with the wok

spaghetti cu sos de usturoi si masline

concurs culinar
Recipe by | 05/06/2017
15 min
Prep: 5 min | Cook: 10 min | Servings: 1 portie

Buna, va prezint una dintre retetele mele preferate de spaghetti, o combinatie plina de gusturi:

  • necesar pentru 1 portie:
  • 100 g spaghetti
  • 2 linguri de masline fara samburi feliate
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de mazare fiarta 5 minute
  • 3-4 rosii cherry
  • 5 frunze de busuioc tocat foarte fin
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare, piper
  • 1 lingura de parmezan ras

Intai pun spaghetele la fiert in apa clocotita cu o lingura de sare, le fierb al dente, cu 2 minute mai putin decat indicatia de pe ambalaj. In tigaie incalzesc la foc mic uleiul de masline, adaug usturoiul feliat. Cand incepe sa se simta aroma usturoiului (2 minute) adaug maslinele, mazarea si rosiile taiate felii, mai tin 3 minute pe foc mic spre mediu. Adaug pastele scurse, amestec bine ca sa se formeze o pelicula de ulei pe paste, adaug un polonic mic (o ceasca) din apa in care au fiert pastele, asezonez cu sare si piper, ridic focul la mediu. Dupa inca un minut pastele absorb llichidul, adaug busuiocul, amestec din nou, le pun in farfurie, presar parmezanul.

Sa le serviti cu placere!

postat de Magdalena

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend