Știu că am tot povestit despre ierburi de primăvară, dar mai este loc, mai ales ca trufandalele sunt pe ducă, le mai vedem la anu’. Prin urmare să profităm de ele în orice variantă, de data asta am combinat câteva legături de leurdă în spaghete și a rezultat un buchet de arome foarte gourmet, fresh. Leurda poate fi înlocuită cu rucola, ideal sălbatică, se pretează la fel de mine la acest preparat.
În timp ce s-au fiert spaghetele, în tigaia cu uleiul de măsline rece am pus fire de rozmarin, o felie de ghimbir și am pus-o pe foc mic, am lasat cât să se aromatizeze uleiul, după care am adaugat spaghetele fierte al dente, suc de lămâie și leurda tocată grosier. Am amestecat și am ținut pe foc mediu cât să se înmoaie leurda, cca 4 minute. Am râșnit peste ele piper mozaic și le-am pus la masă. Cu un pahar de Chardonnay, evident rece.
- cantități orientative pentru o porție:
- 125 g paste
- 2 legături de leurdă
- sucul de la o lămâie
- 1 fir de rozmarin verde
- o felie de 5 mm de rădăcină de ghimbir proaspăt
- eventual un praf de parmezan
- sare, piper proaspăt măcinat
Să aveți poftă!
Comments
Powered by Facebook Comments