walk with the wok

salată picantă de meduză în stil Thai – yam maeng kaprun

Dorian Radu
Recipe by | 16/11/2017
10 min
Prep: 10 min | Cook: 2-3 min

Sunt în continuare în stadiul de analiză și degustare a mai multor sosuri și preparate chinezești în special, și asiatice în general. Acum două zile a venit la rând un borcan de meduză în saramură.  Recunosc că am avut o mică problemă când mi-a aterizat lucrarea în farfurie și o problemă și mai mare să înfig furculița în dânsa. Până la urmă toate prejudecățile, autolimitările, barierele, tiparele moștenite sunt ale noastre, prezente la datorie în mintea noastră, cu un unic rol de a ne menține într-o aparentă stare de confort, prețul acestui confort fiind limitarea cunoașterii și dezvoltării personale. Ce-mi place despre mine cum scriu dom’le, cu precizarea că nu cred că aș mai avea cuvintele astea la mine dacă mi-ar cădea în farfurie niște lăcuste prăjite, deși la furnici crocante cu gustul aromat de lemongrass m-aș băga…

Am trecut peste acest moment și am abordat de-a dreptul salata cu nume de stațiune austrică de ski dar care în thailandeză înseamnă meduză. Textura meduzei conservată în saramură și opărită 2-3 minute este crocantă, asemănătoare șoriciului. Gustul este dat de combinația de sosuri, în care intră sos de soia pentru sushi amestecat cu puțin sos de pește, ulei de susan, zeama de la 1-2 lime si evident sos sau ulei de chili din belșug.În componența salatei intră frunze și legume după plac: morcov ras, frunze de salată, 2-3 căței de usturoi, ceapă verde, ardei gras și ardei iute, noodles subțiri de orez și bineînțeles, meduza tăiată fâșii. Este bună, este chiar bună. În japonia, una dintre marile delicatese este înghețata de meduze cu vanilie. Sper să o încerc și pe-asta într-o zi..

Să aveți poftă!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend