Salamul de biscuiti este un never ending story pentru generatia anilor ’70, era si este o prajitura simpla, mai ales in acei ani in care cofetariile erau cam goale, abia mai vedeam cate o savarina si eterna inghetata polar. Am invatat-o pe fiica mea sa prepare acest desert incarcat de amintiri frumoase, asa cum m-a invatat si pe mine mama.
- ingrediente
- 200 g biscuiti populari
- 100 g miez de nuca zdrobit
- 100 ml lapte
- 80-100 g zahar brun
- 60 g unt ( 2 linguri)
- 50 g cacao
- 2 linguri de coniac sau 1 lingurita de esenta de rom
- optional zahar pudra
Macinati jumatate din cantitatea de biscuiti in robotul de bucatarie. Rupeti usor cu mainile in bucati mici biscuitii ramasi. Adaugati-i intr-un bol mare.
Intr-o craticioara amestecati cacao, untul, zaharul brun, laptele si coniacul si le fierbeti la foc mic 10-15 minute, pana se ingroasa putin. Turnati compozitia peste biscuiti si adaugati si nucile. Cu o spatula amestecati totul. Turnati compozitia rezultata pe o bucata de folie alimentara. Rulati cu grija si strangeti la capete. Dati la rece pentru cel putin o ora. Desfaceti salamul din folie si il dati prin zahar pudra.
Pofta buna!
postat de Camelia
Comments
Powered by Facebook Comments