walk with the wok

ridiche neagră, țuică fiartă, miere, ghimbir

Recipe by
6 ore
Prep: 5 min |

În urmă cu vreo două săptămâni ne-a lovit pe toți o răceală, show maxim cu behăială multă, n-am mai fost de mult atât de răciți, dar ne-am pus pe picioare destul de repede. Leacurile de bază au fost siropul de ridiche neagră și țuica fiartă amestecată cu miere (de fapt pălincă de prună), pe interior. Pe exterior, baie fierbinte și frecție cu carmol. S-a terminat repede, cu bine, și mai ales fără chimicale de la farmacie. Am o mare alergie la farmacii…

Subiectul acestui post este siropul de ridiche neagră, îmbogățit cu ghimbir proaspăt, care la rândul lui este un leac excelent împotriva răcelii și gripei, și nu numai. O ridiche de cca jumătate de kilogram, spălată bine și scobită la interior cât să mai rămână 1 cm de miez, se umple pe jumătate cu miere și o linguriță de ghimbir proaspăt, ras. După șase ore se va umple ridichea cu suc, este tocmai bun de înghițit, 4-5 linguri / pe zi. După ce se golește se umple iar cu miere și ghimbir, ridichea se poate folosi de 2-3 ori până se înmoaie, după care se poate curăța de coajă, rade fin, amestecată cu miere și consumată ca atare. Miezul scos din ridiche l-am tocat mărunt din cuțit, l-am făcut salată cu oțet și ulei.

O singură atenționare – din câte știu nu este recomandat diabeticilor, trebuie consultat medicul.

Să fim sănătoși!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend