walk with the wok

ratatouille niçoise sau ghiveci frantuzesc

Recipe by
45 min
Prep: 10 min | Cook: 30 min | Servings: 4 portii

Intru in aceasta competitie culinara de dragul placerii de a concura, dar stiu din experienta ca preparatele vegetariene nu au sanse prea mari in concursurile culinare generaliste. Eu sunt vegetariana convinsa, deci va prezint una dintre cele mai cunoscute mancaruri vegetariene: ratatouille in Franta, caponata in Italia si ghiveci la noi. Este plina de culoare, nu mai spun de vitamine, minerale si toate cele sanatoase si necesare organismului, iar in aceasta varianta cu feliile taiate subtiri si dispuse in spirala, este adevarat tablou culinar. De cand a renuntat si sotul meu la carne, a devenit unul dintre preparatele lui preferate.

Daca aveti o razatoare mandolina, timpul de pregatire este foarte scurt, daca nu, cum este si cazul meu, un cutit bine ascutit rezolva situatia, dar atentie mare la degete.

  • ingrediente:
  • 1 vanata feliata rondele, presarate feliile cu sare si lasate feliile la scurs
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 2 rosii
  • 2 dovlecei mici (galben si verde daca gasiti)
  • 2 ardei grasi rosii, capacul cu seminte taiat si apoi taiati ardei rondele
  • toate legumele feliate subtire in rondele
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei iute curatat si tocat
  • 250 ml suc de rosii
  • 5 crengute de cimbru proaspat
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare, piper
  • optional parmezan ras

Intr-un castron adanc termorezistent torn 2/3 din sucul de rosii, adaug ceapa, usturoiul si ardeiul iute, 2 crengute de cimbru, sare, piper, apoi aranjez in spirala legumele taiate rondele, din exterior spre interior, pana se umple castronul. Stropesc cu putin ulei de masline, sare, piper, adaug restul crengute de cimbru si de suc de rosii, acopar castronul cu folie de aluminiu. Il pun in cuptorul incins la foc mediu, pentru 20 de minute, scot folia si mai las cam 30 de minute. La final se presara parmesan si se serveste cu foarte multa pofta!

Sa va fie de bine,  Mariana

postat de Mariana 

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend