walk with the wok

strips-uri de pui, dulci-picante în wrap de salată

Recipe by
25 min
Prep: 10 min | Cook: 12 min | Servings: 4 portii

O variantă thailandeză a fripturi de porc coreene – bulgogi – în wrap de salată:

  •  ingrediente:
  • 1 piept de pui taiat in fasii subtiri de aproximativ 1 cm latime
  • 4-5 catei de usturoi, feliati
  • 2 lingurite de ghimbir proaspat tocat marunt
  • 2 linguri de pasta de chili (sau dupa gust)
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura de zahar brun
  • 3 linguri de sos de soia
  • 1 lingura de seminte de susan
  • sare, piper
  • 1 lingura de ulei
  • frunze de salata

Se amesteca zaharul, mierea, sosul de soia, ghimbirul, usturoiul si sosul iute. Bucatile de pui se sareaza, pipereaza. Se incinge o uleiul intr-o tigaie (ideal un wok), se adauga puiul si se prajeste pe ambele parti, cam 1 minut pe fiecare parte. Se toarna sosul peste pui, se amesteca si se lasa inca 8-10 minute la foc mediu, cat sa se ingroase sosul. Intr-o tigaie separata se rumenesc usor semintele de susan, se adauga peste pui la final. Se consuma in cosulete de frunze de salata. Mai simplu decat atat poate fi un sandwich 🙂

Sa aveti pofta!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend