Daca sunteti fani ciuperci, daca va plac ciupercile, atunci, aceasta mancare o sa vi se para un adevarat deliciu. La mine sotul este fan hribi, asa ca el a fost cel mai fericit sa ii fac acest preparat. Puteti sa o serviti cu o mamaliguta calda! Simt ca v-am facut pofta si ca doriti o portie!
Ingrediente:
- 1 piept de pui dezosat
- 800 gr hribi putin fierti
- 2 cepe
- 200 gr smantana de tara
- 1 lingura parmezan ras
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare:
- Curatam ceapa, o tocam marunt.
- Pieptul de pui il spalam, il uscam cu servetele, apoi il taiem bucatele potrivite.
- Hribii bine scursi, ii taiem mai marunt.
- Intr-o cratita, incingem uleiul. Punem ceapa, puiul, le innabusim 2-3 minute, apoi dam drumul ciupercilor. Lasam 3-4 minute la foc potrivit, amestecam, apoi punem apa, cat sa acoperim ingredientele.Presaram sare, piper, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.
- Gustam din pui si ciuperci, si cand sunt bine patrunse, iar zeama a scazut suficient dam focul la mic. Nu trebuie sa fie nici prea mult lichid dar nici sa fie scazut de tot.
- Adaugam smantana, amestecam, apoi dam drumul si la parmezan.
- Mai lasam pe foc 1-2 minute, apoi dam cratita deoparte.
- Deasupra presaram patrunvel verde, tocat marunt, apoi servim.
Reteta a fost postata si pe blogul meu, Rocsyinbucatarie: http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro/2016/08/mancare-de-pui-cu-hribi-si-smantana.html
Sa aveti pofta!
postat de Roxana
Comments
Powered by Facebook Comments
Category: