walk with the wok

pui cu hribi si smantana

Recipe by
30 min
Prep: 10 min | Cook: 20 min | Servings: 4 portii

Daca sunteti fani ciuperci, daca va plac ciupercile, atunci, aceasta mancare o sa vi se para un adevarat deliciu. La mine sotul este fan hribi, asa ca el a fost cel mai fericit sa ii fac acest preparat. Puteti sa o serviti cu o mamaliguta calda! Simt ca v-am facut pofta si ca doriti o portie!

Ingrediente:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 800 gr hribi putin fierti
  • 2 cepe
  • 200 gr smantana de tara
  • 1 lingura parmezan ras
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare:

  1. Curatam ceapa, o tocam marunt.
  2. Pieptul de pui il spalam, il uscam cu servetele, apoi il taiem bucatele potrivite.
  3. Hribii bine scursi, ii taiem mai marunt.
  4. Intr-o cratita, incingem uleiul. Punem ceapa, puiul, le innabusim 2-3 minute, apoi dam drumul ciupercilor. Lasam 3-4 minute la foc potrivit, amestecam, apoi punem apa, cat sa acoperim ingredientele.Presaram sare, piper, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.
  5. Gustam din pui si ciuperci, si cand sunt bine patrunse, iar zeama a scazut suficient dam focul la mic. Nu trebuie sa fie nici prea mult lichid dar nici sa fie scazut de tot.
  6. Adaugam smantana, amestecam, apoi dam drumul si la parmezan.
  7. Mai lasam pe foc 1-2 minute, apoi dam cratita deoparte.
  8. Deasupra presaram patrunvel verde, tocat marunt, apoi servim.

Reteta a fost postata si pe blogul meu, Rocsyinbucatarie: http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro/2016/08/mancare-de-pui-cu-hribi-si-smantana.html

Sa aveti pofta!

postat de Roxana

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend