Bună ziua, mă numesc Denisa, am 24 ani, iar pentru mine este o plăcere să pregătesc dulciuri pentru cei dragi. Am ales să particip la acest concurs cu o rețetă de prajitură, deoarece îmi place foarte mult să fac dulciuri. Dacă aș putea aș pregăti prăjituri și torturi în fiecare zi. Prăjiturica pregătită pentru concursul acesta se numeste Căpșunica: este o prăjiturică fină și gustoasă și foarte ușor de preparat.
- Pentru prepararea acestei prăjituri avem nevoie de următoarele ingrediente:
- blat:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr tos (eu am folosit zahăr brun)
- 6 linguri făină (de bună calitate,cu 000)
- un praf de sare, 1 plic praf de copt
- 70 ml apă minerală, 70 ml ulei
- 1/3 linguriță turmeric, 1/2 lingură cacao.
- cremă:
- 300 ml frișcă lichidă
- 500 ml iaurt de căpșuni (eu am folosit iaurt de la Muller)
- 10g gelatină,
- 1/2 zeama de la o lămâie
- 3-4 linguri de miere de albine
- 1 banană.
- sirop: 300 ml apă
- 2 linguri de miere de albine
- 1/2 zeama de la o lămâie.
- glazură: 100g ciocolată neagră ( minim 45% cacao)
- 100ml friscă lichidă ( eu am folosit lapte, am adaugat si 1 lingură cacao).
Modul de preparare este următorul:
Pentru Blat: Se bat spumă albușurile împreună cu praful de sare, se adaugă zahărul treptat și se mixează în continuare până cand se obține o spumă tare.Se adaugă gălbenușurile unul câte unul mixând în continuare.Apoi adaugăm apa, mixăm, adăugăm uleiul, mixăm. Apoi adăugăm făina, praful de copt și turmericul, treptat, încorporând cu o spatulă, ușor pentru a obține un blat pufos. Împărțim compoziția rezultată în două părți. În una dintre părți, adaugăm cacao. Tapetăm tava cu hârtie de copt și punem partea de vanilie a blatului, iar peste, adaugam partea de cacao. Dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade C, până trece testul cu scobitoarea.
Pentru Cremă: Gelatina se amestecă cu puțină apă rece și se lasă aprox.10 min. la hidratat, apoi se pune la micounde 30 de secunde. Iaurtul se amestecă cu mierea, zeama de lămâie și gelatina. Se mixează frișca lichidă. Frișca se încorporează în crema de iaurt.
Pentru Sirop: Se amestecă apa cu mierea și zeama de lămâie.
Pentru Glazură: Se încălzește frișca lichidă până aproape ajunge la punctul de fierbere, apoi se adaugă ciocolata și se lasă aprox. 1 minut după care se amestecă până când se obține o compoziție cremoasă.
Mod de ansamblare:
Se taie blatul în două părți egale. Se așează prima parte a blatului pe platoul dorit, se însiropează cu ajutorul unei pensule pentru bucătărie, se pune un strat de cremă si apoi un strat de feliuțe de banană, apoi încă un strat de cremă, iar peste cremă se pune cealaltă parte a blatului, însiropat și acesta. Se pune un strat subțire de cremă și peste ultima parte de blat apoi se glazurează ( Atenție!Glazura trebuie să fie la temperatura camerei). Se dă la rece pentru minimum 4 ore.
Sper să vă placă! Pofta bună! 🙂
postat de Denisa
Comments
Powered by Facebook Comments