walk with the wok

paste cu trei brânzeturi

concurs culinar
Recipe by
20 min
Prep: 5 min | Cook: 8-10 min | Servings: 4 portii

Iubesc bucataria italieneasca, pastele ocupa primul loc. As manca paste dimineata, la pranz si seara. De la simplele alioli la sofisticata lasagna. O sa va prezint o reteta simpla si minunata nascuta din ingemanarea a doua retete surate. Am eliminat din cele doua ce nu-mi placea si am adaugat ceva mai apropiat de gustul pe care-l cautam. Combinatia este din paste carbonara si pizza quarto formagi. Deoarece mi se pare mai safe ca mancarea sa fie preparata si termic cat mai bine, am eliminat din pastele carbonara oul crud, in schimb am adaugat cat mai multe branzeturi.

  • Ingrediente:
  • 500 grame paste scurte (penne)
  • 500 grame bacon (kaizer, pastrama, prosciutto crudo);
  • 100 grame blue cheasse (gorgonzola picante, branza cu mucegai)
  • 200 grame mozzarella (branza telemea grasa de oaie sau capra)
  • 300 grame smantana grasa 20%
  • 100 grame parmesan, pecorino sau orice fel de cascaval maturat care sa se poata razui
  • sare, piper alb, fulgi de chili

Pastele se fierb al dente in apa cu sare.

Mezelul se taie fasii lungi si subtiri cat mai asemanatoare cu forma pastelor pentru a se aseza cat mai usor in furculita si se dau la tigaie pana se topesc si se rumenesc usor.

Branza cu mucegai si mozzarella se farama cu furculita, apoi se freaca cu smantana pana devine ca o crema. Nu este nevoie de robot sau mixer pentru omogenizare.

Cand pastele s-au fiert suficient, se scurg bine de zeama. Nu este nevoie sa se spele in jet de apa rece. Peste ele se adauga mezelul, apoi creama de branza si un praf de piper alb.

Dupa ce incorporezi din cateva miscari totul monteaza pastele in farfurie si presara deasupra cascavalul ras si un praf de fulgi de chili.

O varianta la fel de succes poate sa fie fara mezel. Va ramane doar ca paste cu branza, dar banalul paste cu branza va deveni un fel apetisant si gourmet prin ingredientele pe care le-ati folosit.

Să fiți sănătoși!

postat de Vlad

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend