walk with the wok

papanasi cu sos si gem de afine

Recipe by
1 ora
Prep: 20 min | | Servings: 6 portii

Salut tuturor, va prezint reteta mea de papanasi cu o cascada multicolora de sos si gem de afine.

  • Ingrediente pentru 3 portii x 2 papanasi
  • 500 grame branza de vaci
  • 300 grame faina
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • o jumatate de  lingurita bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie
  • coaja  rasa de la o lamaie
  • 40 grame de zahar vanilat
  • 1-2 linguri  zeama de lamaie
  • 200 grame de smantana fermentata,
  • 200 grame  gem de afine si sos proaspat de fructe de padure

Mod de preparare:

Pentru inceput se cerne faina. Separat se amesteca branza de vaci (scursa bine de zer in prealabil)  cu zaharul vanilat, ouale, praful de sare si bicarbonatul  stins cu zeama de lamaie. Adaugati faina, coaja de lamaie si  esenta de vanilie. Se amesteca foarte bine. In cazul in care  este necesar, adaugati suplimentar 1-2 linguri de faina (in  functie de densitatea branzei). Se framanta pana obtinem un  aluat moale, dar care sa se desprinda de pe degete. Pe o  suprafata curata pudram faina. Impartim aluatul in 6 parti  pentru donuts si 6 parti pentru bilute. Se face un disc de  aluat, se introduce degetul aratator in mijloc si se  modeleaza un orificiu central in aluat. Se fac 6 donuts si 6  bilute. Intr-o tigaie sau cratita adanca se pune uleiul la  incins (este foarte important ca papanasii sa fie prajiti in  baie de ulei). In uleiul incins sa prajesc donuts-urile si  bilutele. Dupa prajire se scot pe prosoape de hartie. Se  monteaza pe farfurie donuts-ul, se pune biluta  deasupra orificiului,  se toarna smantana  fermentata. Se pune peste smantana dulceata  de afine si sosul de fructe de padure (eu am optat pentru  un sos de afine proaspete).

Pofta buna!

postat de Andrei

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend