Salut tuturor, va prezint reteta mea de papanasi cu o cascada multicolora de sos si gem de afine.
- Ingrediente pentru 3 portii x 2 papanasi
- 500 grame branza de vaci
- 300 grame faina
- 2 oua
- un praf de sare
- o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
- esenta de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- 40 grame de zahar vanilat
- 1-2 linguri zeama de lamaie
- 200 grame de smantana fermentata,
- 200 grame gem de afine si sos proaspat de fructe de padure
Mod de preparare:
Pentru inceput se cerne faina. Separat se amesteca branza de vaci (scursa bine de zer in prealabil) cu zaharul vanilat, ouale, praful de sare si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugati faina, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Se amesteca foarte bine. In cazul in care este necesar, adaugati suplimentar 1-2 linguri de faina (in functie de densitatea branzei). Se framanta pana obtinem un aluat moale, dar care sa se desprinda de pe degete. Pe o suprafata curata pudram faina. Impartim aluatul in 6 parti pentru donuts si 6 parti pentru bilute. Se face un disc de aluat, se introduce degetul aratator in mijloc si se modeleaza un orificiu central in aluat. Se fac 6 donuts si 6 bilute. Intr-o tigaie sau cratita adanca se pune uleiul la incins (este foarte important ca papanasii sa fie prajiti in baie de ulei). In uleiul incins sa prajesc donuts-urile si bilutele. Dupa prajire se scot pe prosoape de hartie. Se monteaza pe farfurie donuts-ul, se pune biluta deasupra orificiului, se toarna smantana fermentata. Se pune peste smantana dulceata de afine si sosul de fructe de padure (eu am optat pentru un sos de afine proaspete).
Pofta buna!
postat de Andrei
Comments
Powered by Facebook Comments