walk with the wok

oua ochiuri in cuib de albusuri, pentru dimineti de weekend

concurs culinar
Recipe by | 02/06/2017
10 min
Prep: 4 min | Cook: 6 min | Servings: 2-4 portii

Bine v-am gasit, va prezint o idee simpla dar spectaculoasa si gustoasa pentru un mic rasfat la micul dejun. Copiii mei tropaie in fiecare weekend cand le pregatesc ouale in acest mod:

  • 4 oua, galbenusurile separate de albusuri
  • 100 g de sunca uscata sau bacon taiat in bucatele mici
  • 4 linguri de cepsoara sau ceapa verde tocata marunt
  • 2 linguri de parmezan ras
  • sare, piper

Incing cuptorul la maximum,  acopar o tava cu hartie de copt. Asezonez albusurile cu sare si piper, apoi le bat spuma, adaug treptat parmezanul, sunca si ceapa, ca sa nu se strice spuma. Formez in tava 4 cuiburi cu o adancitura in mijloc pentru galbenus, dau tava la cuptor pentru 3-4 minute. Adaug apoi cu atentie fiecare galbenus in cuibul lui, sa nu se sparga, mai dau un praf de sare si piper si dau din nou tava la cuptor, inca 3-4 minute, cat sa se coaca usor galbenusul. Serviti cu drag!

postat de Mirela

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend