Bine v-am gasit, va prezint o idee simpla dar spectaculoasa si gustoasa pentru un mic rasfat la micul dejun. Copiii mei tropaie in fiecare weekend cand le pregatesc ouale in acest mod:
- 4 oua, galbenusurile separate de albusuri
- 100 g de sunca uscata sau bacon taiat in bucatele mici
- 4 linguri de cepsoara sau ceapa verde tocata marunt
- 2 linguri de parmezan ras
- sare, piper
Incing cuptorul la maximum, acopar o tava cu hartie de copt. Asezonez albusurile cu sare si piper, apoi le bat spuma, adaug treptat parmezanul, sunca si ceapa, ca sa nu se strice spuma. Formez in tava 4 cuiburi cu o adancitura in mijloc pentru galbenus, dau tava la cuptor pentru 3-4 minute. Adaug apoi cu atentie fiecare galbenus in cuibul lui, sa nu se sparga, mai dau un praf de sare si piper si dau din nou tava la cuptor, inca 3-4 minute, cat sa se coaca usor galbenusul. Serviti cu drag!
postat de Mirela
Comments
Powered by Facebook Comments