Revin cu a doua reteta pentru concurs, un desert cu un gust de exceptie si sanatos.
- avem nevoie de:
- blat: 125 g amestec nuci, migdale, alune; 1 plic Glazura Duo Dr Oetker
- crema: 500 g iaurt grecesc, 250 g crema de branza dulce, 125 ml suc de portocala proaspat stors, 1 plic foi de gelatina, 75 g miere
Pentru blat se topeste glazura dupa instructiunile de pe plic, apoi se amesteca cu mixul de alune maruntit la masina Dupa omogenizare, se pune amestecul in forma de tort (18 cm diametru), se preseaza usor cu o lingura apoi se lasa la frigider sa se intareasca.
Pentru crema, se pune intr-un castron branza, iaurt, se amesteca bine apoi se adauga gelatina hidratata 5 min in apa rece, apoi diluata pe bain-marie in sucul de portocala, iar la final mierea de albine. Se omogenizeaza bine apoi se rastoarna peste blat, se niveleaza suprafata si se lasa la frigider sa se intareasca pana a doua zi.
Se scoate tortul din forma pe un blat, deasupra se pun cateva alune si se toarna usor miere de albine peste ele si tort Se taie si se serveste.
Aceasta reteta se poate gasi pe blog aici.
https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2017/05/mini-tort-cu-migdale-si-iaurt.html
Pofta buna!
postat de Liubita
Comments
Powered by Facebook Comments