walk with the wok

jeleu de cirese

Recipe by
4 ore
Prep: 15 min | Cook: 15 min | Servings: 4 portii

Pentru ca este sezonul cireselor, este timpul sa ne bucuram cat mai mult de ele. Jeleurile se fac usor si sunt mult mai sanatoase decat cele din comert. Incercati reteta pentru cei mici, se vor bucura mult!

  • ingrediente:
  • 500 ml suc de cirese
  • 2 pliculete gelatina granule
  • 1 lingura de miere
  • zahar pentru tavalit jeleuri(optional)

Mod de pregatire:

Punem ciresele in blender si le amestecam bine. Transferam mixul in strecuratoare, deasupra unei craticioare si lasam se se scurga, apasam cu o lingura ca sa se scurga toata zeama. Punem un pahar de suc (din 500 ml) la incalzit , nu trebuie sa fiarba. Adaugam gelatina si amestecam repede. Lasam 10 minute sa se dilueze bine. Dupa 10 minute adaugam sucul cu gelatina peste sucul ramas si amestecam bine. Adaugam si mierea si amestecam pana se dilueaza bine. Punem jeleurile in forme si le punem in frigider pentru 3-4 ore. Putem servi cu zahar sau simple. Eu le am pus in forme si le am servit ca atare, fara zahar

Pofta buna!

postat de Alina

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend