Mult timp mi s-a parut acest desert imposibil, cum sa prajesti inghetata? Asta pana m-am apucat de el, mi-a iesit din prima si a devenit unul dintre deserturile preferate, fie ca este vara sau iarna. De-atunci am pregatit inghetata prajita in stil japonez, cu pane din amestec tempura, sau cand imi ramane cozonac de Pasti sau de Craciun, las cateva felii sa se usuce putin si apoi il fac frimituri, sau ca in aceasta reteta mexicana, cu fulgi de porumb si tortilla.
- inghetata prajita (4 portii)
- 400 g inghetata
- 2 cani de fulgi de porumb zdrobiti cat mai marunt
- 4 albusuri batute spuma
- 600 ml ulei pentru prajit si un vas adanc (ceaun, friteuza)
- cuiburi de tortilla:
- 4 tortilla
- 2 linguri de zahar amestecat cu 2 lingurite de scortisoara pudra
- 100 g unt unt topit
- topping: spuma de lapte sau frisca, sirop de ciocolata, sirop caramel
- Se pregateste o o tava cu o coala de hartie de copt. Cu lingura de inghetata se formeaza bile (va ajutati si cu mana), se pun in tava si se dau la congelator pentru o ora-doua, in functie de puterea congelatorului.
- Intre timp se pregatesc cuiburile de tortilla: se incinge cuptorul la 180ºC (temperatura medie). Tortilla se trec prin cuptorul cu microunde 30 de secunde ca sa se inmoaie, se ung cu untul topit, se presara pe mijloc zahar amesteca cu scortisoara, apoi se pun in forme de briose mari sau castroane ramekin. Se dau la cuptor pentru 15-20 de minute sa se rumeneasca, se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.
- Bilele de inghetata se trec prin spuma de albus, fulgii de porumb, se preseaza fulgii sa adere la inghetata, se dau din nou prin ou si inca odata prin fulgi. Se pun inapoi pe tava si se dau la congelator pentru inca o ora. Se pune uleiul la incins.
- Se prajesc bilele circa 15-20 secunde, cat sa se rumeneasca invelisul, se transfera in cuiburile de tortilia, se adauga topingurile preferate si se serveste imediat.
Sa aveti pofta!
Comments
Powered by Facebook Comments
Category: