walk with the wok

hamburger – home made

Recipe by
35 min
Prep: 10 min | Cook: 6-7 min | Servings: 4 portii

Mai tineti minte bancurile cu Radio Erevan? Cineva intreaba la Radio Erevan: unde se mananca cel mai bun hamburger din lume? Raspuns: acasa! Acasa la cine? Acasa la oricine, numai acasa sa fie 🙂

Nu reiau discutia despre ce se mananca prin fast food, nu de alta dar ni se ia pofta de viata si de mancare. Ideea este ca de ceva timp tot testez retete de hamburger, pana cand anul trecut am ajuns la un gust care mi-a  placut si mie si alor mei. In ceea ce priveste carnea, antricotul de vita mi se pare cel mai potrivit, este cat de cat impanat cu grasime, ca sa lase gust si aroma. Parerile sunt impartite in aceasta privinta, unii recomanda carnea foarte slaba, am vazut si variante cu mix de porc (eu unul nu-i gasesc locul purcelului in chiftea). De asemenea, am vazut in mix-ul carnii pesmet, ou si ambele. Eu am ramas pe ou, are rolul de a sigila sucurile, dar si de liant. Deci una o cam exclude pe cealalta, dar e chestiune de gust. Daca incercati si varianta mea, astept cu interes comentarii cu parerile voastre.

  • 4 hamburgeri ii prepar din:
  • 600 g de antricot de vita tocat pe sita mica
  • 1 ceapa mica taiata fin
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1 lingura de sos worchester
  • 1 ou
  • 1 lingurita de boia de ardei afumata (asta in cazul in care il facem pe gratarul aragazului, daca ii frigem pe carbuni, nu mai trebuie)
  • 1 lingura de pasta de ardei (dulce sau iute)
  • 1 lingurita de piper, sare
  • pentru servit:
  • salata verde,
  • felii de rosii,  de ceapa rosie, castraveti murati taiati fasii sau cum va place
  • 4 felii de branza cedar (daca ii metamorfozam in cheeseburger)
  • chifle
  • toping-uri
  1. carnea amestecata bine cu ingredientele o pun la rece, pentru 20 de minute
  2. intre timp ma ocup de salata: peste salata verde rupta franjuri, rosiile si ceapa felii, arunc un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie
  3. castravetii ii tai fasii
  4. incing gratarul, formez chiftelele, le crestez cu un cutit pe ambele parti ca sa nu se umfle la fript
  5. le pun  pe gratarul incins si uns cu o pelicula de ulei
  6. le las 4 minute pe o parte si 2 pe alta ( 3 daca vreti mai patruns)
  7. cu un minut inainte sa-i scot de pe gratar, pun pe chiftele feliile de cedar, cat sa se inmoaie un pic si gata cu hamburgerii
  8. chiflele taiate le pun si pe ele pe gratar, pentru 1 minut
  9. pe jumatatea de jos a chiflei montez salata si ceapa rosie, pozitionez onor chiftea cu branza on top, revin cu felii de rosie, salata verde, castraveti.

De toping-uri va ocupati fiecare dupa gust: ketch-up, maioneza etc. Noua ne place cu un dip de iaurt si usturoi.

Sa aveti pofta!

Comments

Powered by Facebook Comments

Category:

Leave a Reply

Send this to a friend