Gulasul italian este un fusion intre bucataria italiana si austro-ungara, din vremea cand nordul Italiei a fost detinut de Imperiul Austro-Ungar. De altfel, aceasta combinatie este intalnita in satele din nord, din apropierea granitei cu Austria. Cum spuneam si in reteta precedenta, sunt foarte pasionata de bucataria italiana si imi place sa descopar cat mai multe din mancarurile delicoioase dar mai putin cunoscute de pe mesele italienelor.
- ingrediente:
- 400 g ceafa de porc fara os
- 400 ml lapte fierbinte
- 400 g paste orzo
- 4 linguri de parmesan sau pecorino ras
- 100 g ciuperci champignon feliate
- 2 cepe medii taiata pestisori
- 2 catei de usturoi feliati
- 3 fire de rozmarin
- 1 legatura de patrunjel proaspat
- sare, piper proaspat macinat
- 3 linguri de ulei de masline
- Carnea se taie cuburi mici si se prajeste in uleul incins, pana se rumenste. Se da focul mediu si se pun ceapa si usturoiul, dupa ce devine ceapa aurie se stinge cu laptele fierbinte, se acopera si se fierbe la foc mic 50 de minute.
- Se adauga ciupercile, rozmarinul, sare si piper. Se pun la fiert pastele orzo, al dente
- Se adauga pastele orzo, se mai lasa pe foc 5 minute cat sa se lege gulasul, se adauga patrunjelul, se presara parmesan.
Pofta multa si buna!
postat de Marina
Comments
Powered by Facebook Comments
Category: