În zilele caniculare în care nu te poți apropia de aragaz, crema spaniolă de legume vine ca o binecuvântare. Micul secret al acestei creme stă în oțetul Sherry (Xerez) și în roșiile din soiul prunișoară, ideale pentru orice supă de roșii. Dacă nu găsim prunișoare nu e bai, dar dacă nu găsim oțet Sherry renunțăm la oțet, pentru că Sherry poate fi înlocuit cu nimic. Prin urmare:
- 1 kg de roșii bine coapte, curățate de pieliță
- 3-4 castraveți de grădină curățați de coajă
- 2 ardei grași
- o mână de frunze de țelină
- o ceapă de apă
- 2-3 căței de usturoi
- 2-3 linguri de oțet Sherry (după gust)
- 6-7 linguri de ulei de măsline extravirgin
- sare, piper
- crutoane
Pun în blender ardeii și castraveții, după două pulsuri scurte opresc 3-4 linguri din legumele mărunțite pentru a conferi supei un plus de textură, adaug restul ingredientelor și le mixez cremă. Dacă mai este nevoie adaug o ceașcă de apă, dar dacă roșiile sunt bine coapte sigur nu este nevoie. Adaug legumele mărunțite, dau crema la congelator pentru o oră.
În castronul cu supă torn câteva picături de ulei de măsline, arunc ceva crutoane și asta a fost. Perfect!
Să aveți poftă!
Comments
Powered by Facebook Comments