Chiar că este sfântă salata asta, care poate fi și dip și compozite pentru sandwich. Lanțul de fast food Subway a introdus in SUA guacamole în sandwich-urile lor în 2011, iar în 2014 a intrat la teste și in McDonald’s, dar tot in State, nu va grăbiți sa dați fuga la Mc. Dacă ar încerca si in România sa introducă avocado in fast-food, oare ii vor amenda OPC?
Cheia unui guacamole reușit este avocado copt, dar nu răscopt ca nu mai iese nimic. Cum in magazine se vinde aproape crud, tot ce ne rămâne de făcut este sa-l lăsam sa se coacă acasă, intre 2 si 5 zile, depinde cat de crud este. Ca sa-l verificam, apasam usor cu degetul in coaja. Când începe sa devina coaja moale dar elastica, adică sa revină la forma inițiala după ce a fost apăsată, putem sa-l mâncam.
- un guacamole clasic se face din:
- 2 avocado
- 1 roșie curățata de semințe si miez
- jumătate de ceapa roșie sau 2 fire de ceapa verde
- zeama de la jumătate de lime sau 2 linguri de zeama de lămâie
- 3 caței de usturoi
- 1 ardei iute cayenne curățat bine de nervuri și semințe (opțional)
- coriandru proaspăt (sau pătrunjel, nu e nici o supărare)
- sare, piper
- se curata și mărunțesc toate cele, mai puțin avocado
- usturoiul se trece prin presă
- la sfârșit se taie avocado în două pe lungime, se scoate sâmburele, cu lingura se scoate miezul, care se stropește imediat cu lămâie, oxidează foarte repede
- se pasează cu o furculița sau cu plasatorul de piure (ar fi bine sa evitam blender-ul in lucrarea asta), se amesteca toate bine
- ideal ar fi sa dea la frigider cam o ora, acoperit cu folie, ca sa se cunoască mai bine unii cu alții.
Sa aveți pofta!
Comments
Powered by Facebook Comments