walk with the wok

friptură de pui cu salsa de mango

concurs culinar
Recipe by
15 min
Prep: 10 min | Cook: 6 min | Servings: 2 portii

Buna, sunt Iuliana si va propun o friptura de pui suculenta cu o salata proaspata si racoritoare de mango si legume.

  • ingrediente:
  • un piept de pui taiat in felii subtiri, pentru gratar
  • 5 catei de usturoi zdrobiti din lama cutitului
  • sucul de o lamaie
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare si piper
  • salsa:
  • 1 mango
  • 1 ceapa taiata pestisori
  • 2 castraveti de gradina
  • 1 ardei gras, eventual rosu
  • 1 ardei iute curatat de seminte si taiat rondele
  • o legatura de patrunjel taiat marunt
  • sucul de o un lime sau o lamaie
  • sare si piper

Feliile de piept de marineaza in ulei de masline, sucul de lamaie si usturoi, se pun toate ingredientele intr-un punga, se agita bine ca sa intre marinata in carne si se lasa minimum 2 ore sau peste noapte la rece. Se frige carnea pe gratarul incins 2-3 minute pe fiecare parte.

Salsa de mango: se taie legumele si mango cubulete. Fructul de mango se sectioneaza, se scoate samburele, se taie cubulete pe interior, se intoarce pe partea cu pulpa si se reteaza cuburile de pe coaja. Se amesteca toate ingredientele, se dau si ele la rece pentru cel putin 30 de minute. Optional, friptura cu salsa se poate servi in lipie tacos sau lipie libaneza. V-a placut? Mai simplu nici ca se poate 🙂

Pofta buna!

postat de Iuliana

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend