walk with the wok

ficați de pui în sos de iaurt. cu salată de pătrunjel

Dorian Radu
Recipe by
15 min
Prep: 5 min | Cook: 12 min | Servings: 4 portii

Bucătăria est-mediteranean – levantină are un stil ingenios și deosebit de savuros în ceea ce privește combinația cărnurilor cu iaurturi și verdețuri. Ficățeii din povestea noastră – care în mod tradițional se condimentează și cu chimion, sunt foarte apreciați în Orientul Apropiat. În varianta de mai jos am scos chimionul din ecuație, pentru a obține un gust cât mai apropiat de gusturile mioritice.

  • 500 g ficăței de pui – curățați de pielițe, spălați, scurși
  • 50 g unt + 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 ceapă tăiată în cuburi mici
  • 5 căței de usturoi tăiați felii subțiri
  • 1/2 de linguriță de fulgi de chili
  • 200 g iaurt cremos, la temperatura camerei
  • 1/2 de lămâie – zeamă și coajă rasă
  • sare, piper
  • pită libaneză sau grecească sau lavaș
  • salată de pătrunjel:
  • 1 legătură mare de pătrunjel, câteva frunze de salată verde
  • 2-3 fire de ceapă verde sau o ceapă roșie
  • coaja rasă de la lămâie
  • 1 lingură de ulei de măsline, un praf de sare
  1. am topit jumătate din unt într-o tigaie (wok-ul teflonat) pe foc mediu, împreună cu o lingură de ulei de măsline, am pus ficații la rumenit
  2. după ce și-au schimbat culoarea (3-4 minute) am adăugat ceapa, am sotat 2 min, am pus în tigaie usturoiul si fulgii de chili, am amestecat și am mai lăsat încă 2 minute
  3. am stors lămâia, am adăugat restul de unt, după ce s-a topit am mai lăsat să dea 2-3 clocote molcome
  4. am stins focul, am adăugat iaurtul, am omogenizat sosul, l-am asezonat cu sare și piper, am acoperit tigaia
  5. am pregătit salata de pătrunjel
  6. pe farfurie am așezat lipia, un pat de salată și ficățeii

Să aveți poftă!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend