Un curry fusion cu elemente din bucătăria indiană, thai și somn de Dunăre:
- 1 kg de fileuri de somn, taiate in bucati potrivite
- 1 cutie de 400 g de lapte de cocos gros
- 2 cepe taiate marunt
- 2 cartofi fierti
- 2 linguri de pasta de curry rosu
- 1 -2 ardei iuti curatati de seminte si nervuri
- 1 lingurita de ghimbir proaspat, ras
- 100 g iaurt gras
- 1 legatura de coriandru proaspat
Se pun cartofii la fiert, in coaja. Se incinge uleiul, se prajeste pestele rapid, pe ambele parti, doar cat se se formeze o crusta. Se scoate pe o farfurie, se adauga in vasul de gatit ceapa, se caleste pe foc mic, se adauga ghimbirul, ardeiul iute, pasta de curry, se calesc circa 3 minute. Se adauga pestele, se intoarce de 2-3 ori in cratita ca se patrunda cu aroma de curry, se adauga cartoful fiert feliat, laptele de cocos, se da focul mediu si se fierbe la foc mic 5-6 minute.

Intr-un castron se pune iaurtul, se amesteca cu 1 polonic de sos. Se stinge focul, se toarna iaurtul, se presara cu coriandru. Un orez fiert ca garnitura si o salata de vara stau foarte bine langa acest excelent curry.
Să aveți poftă!
Comments
Powered by Facebook Comments