walk with the wok

curry de somn de Dunare cu lapte de cocos

Recipe by
30 min
Prep: 10 min | Cook: 20 min | Servings: 4 portii

Un curry fusion cu elemente din bucătăria indiană, thai și somn de Dunăre:

  • 1 kg de fileuri de somn, taiate in bucati potrivite
  • 1 cutie de 400 g de lapte de cocos gros
  • 2 cepe taiate marunt
  • 2 cartofi fierti
  • 2 linguri de pasta de curry rosu
  • 1 -2 ardei iuti curatati de seminte si nervuri
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat, ras
  • 100 g iaurt gras
  • 1 legatura de coriandru proaspat

Se pun cartofii la fiert, in coaja. Se incinge uleiul, se prajeste pestele rapid, pe ambele parti, doar cat se se formeze o crusta. Se scoate pe o farfurie, se adauga in vasul de gatit ceapa, se caleste pe foc mic, se adauga ghimbirul, ardeiul iute, pasta de curry, se calesc circa 3 minute. Se adauga pestele, se intoarce de 2-3 ori in cratita ca se patrunda cu aroma de curry, se adauga cartoful fiert feliat, laptele de cocos, se da focul mediu si se fierbe la foc mic 5-6 minute.

Intr-un castron se pune iaurtul, se amesteca cu 1 polonic de sos. Se stinge focul, se toarna iaurtul, se presara cu coriandru. Un orez fiert ca garnitura si o salata de vara stau foarte bine langa acest excelent curry.

Să aveți poftă!

 

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend