Bine v-am găsit pe pagina acestui concurs, eu sunt Alina si am să povestesc despre colaceii calzi si pufosi pe care ii facea bunica la tara, pe care imi placea – asa cum imi place si acum – sa-i mancam cu lapte batut facut in casa
- ingrediente:
- 1 kg faina
- 1 ou +1 ou pentru uns
- 2 pliculete drojdie uscata
- 1 lingurita sare
- 3 linguri zahar
- 1/3 cana ulei
- 1 1/4 cana apa calduta
- seminte de susan si in
Mod de preparare
Punem in bol 1 ou, uleiul, drojdia, apa si amestecam cu un tel sau la lingura. Punem sarea si zaharul si amestecam. Adaugam faina si framantam pentru 5 minute, acoperim cu un prosop si lasam sa creasca o ora. Rupem cu mana bucatele pe care le facem sul si apoi le innodam. Le punem in tava unsa si le lasam sa creasca 30 de minute, acoperite. Apoi le ungem cu ou batut , presaram semintele de in si susan, îi coacem pentru 15-20 minute la 220 de grade.
Pofta buna!
postat de Alina
Comments
Powered by Facebook Comments