walk with the wok

căpșune umplute cu frișcă și mascarpone

Dorian Radu
Recipe by | 02/04/2017
20 min
Prep: 15 min |

Vă povestesc în viteză despre un desert de efect pregătit rapid. Căpșunele spălate și curățate de frunze le-am secționat în patru, până la 5 mm de bază. Am frecat la lingură brânza mascaropne cu zahăr pudră, cât să devină cremoasă, 2-3 minute. Am adăugat și conținutul unei păstăi de vanilie, Smântâna de frișcă, rece de la frigider, am bătut-o la mixer, trebuie bătută cu ceva compasiune, să nu se taie. Am amestecat crema și frișca la lingură. Crema într-un poș, căpșunile umplute. Am ras un pic de ciocolată peste toată capodopera, pe care am dat-o la rece pentru juma’ de oră. Gata!

Nu în cele din urmă, căpșuna este fructul, autorul este căpșunul, adică stolonul. Prin urmare avem căpșună la singular și căpșune la plural, la fel cum avem căpșun – planta – la singular și căpșuni – adică mai multe plante la plural. Pe același model avem cireș-cireși și cireașă-cireșe. Nu că zic, dar vreau să spun.

  • cantități:
  • cremă: 250 g mascarpone, 200 ml smântână pentru frișcă, 2-4 linguri de zahăr pudră, miezul unei păstăi de vanilie
  • cca 25 de căpșune (700-800 g)
  • 2 linguri de ciocolată rasă

Să aveți poftă!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend