walk with the wok

burger cu peste

Recipe by
30 min
Prep: 10 min | Cook: 7-8 min | Servings: 6 portii

A doua reteta pentru concurs se refera la burgerul preferat al familiei mele, un burger care se poate face  din orice file sau amestec de fileuri de peste, dar eu va recomand cantitati egale de ton si somon proaspat, daca veti incerca reteta veti intelege de ce.

  • ingrediente:
  • 250 file de somon fara piele, 250 g cotlet de ton
  • 100 g pesmet Panko
  • 1 ou batut usor
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1/2 de ardei rosu sau capia taiat in cubulete foarte mici
  • un varf de cutit de fulgi chili sau boia iute
  • sare, piper

Carnea se toaca marunt la cutit sau la mixer in pulsuri scurte, nu trebuie sa devina pasta ci doar sa fie toacata in cuburi mici, la fel si legumele. Se amesteca toate ingredientele doar cat sa fie compozitia omogena. Se formeaza burgerii de un 1 centimetru grosime, se frig la foc mediu spre mare 3-4 minute pe fiecare parte, cu atentie sa nu se usuce, interiorul trebuie sa ramana suculent.

In chifla topingul care nu trebuie sa lipseasca este iaurt grecesc amesecat cu un catel de usturoi presat si 1 lingurita de ulei de masline extravirgin, restul legumelor este la alegere.

Bon appetit!

postat de Alexandru

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend