Bami goreng – tăieței prăjiți -, reprezintă varianta chinezească a aceluiași preparat, dar cu ingredientele și mirodeniile Indoneziei. La origini, bami goreng se prepara din resturi de friptură din ziua precedentă, la care adăugau legume proaspete și fructe de mare. Acest mix de texturi s-a păstrat până astăzi, astfel un bami goreng tradițional poate cuprinde carne de pui, porc și fructe de mare. Ingredientul care face diferența este amestecul specific de condimente, nelipsitul curry indonezian, care pentru fiecare preparat, are o compoziție aparte.
În magazinul online iwok.ro puteți cumpăra amestecul pentru bami goreng gata preparat sau îl puteți recompune într-o formă foarte apropiată din ingredentele disponibile pe piața europeană. Indiferent de varianta aleasă, rezultatul va avea gustul fresh, aromat și exotic al Indoneziei.
- Ingrediente pentru 4-6 porții:
- 500 g carne de porc, pui, fructe de mare – la alegere sau combinate. Carnea de porc sau pui se taie în fâșii subțiri;
- 150 g noodles de orez sau de grâu (sau spaghetti) hidratate sau fierte confirm instrucțiunilor de pe ambalaj;
- 1 morcov mediu tăiat julienne sau ras mare;
- 200 g varză chinezească tăiată fâșii sau muguri de fasole mung sau ambele;
- 1 ceapă tocată solzișori, 2-3 căței de usturoi striviți și tocați;
- 2 lingurițe de ghimbir proaspăt, ras;
- 6 linguri de sos de soia dulce Ketjap Manis;
- 1-2 lingurițe de pasta de chili sambal oelek;
- 1 linguriță de zahăr;
- sare;
- 6 linguri de ulei pentru prăjit,
- pătrunjel sau coriandru verde.
Se încing 2 linguri de ulei într-un wok, se păjește carnea stir-fry: dacă pe lista de ingrediente se află carnea de porc, se începe cu aceasta, apoi puiul și fructele de mare. Carnea de porc se prăjește cca 4 minute, puiul 3 minute, creveții 1 minut. Se scot și se păstrează la cald, se continuă cu pastele, care prăjesc la rândul lor în alte 2 linguri de ulei până devin ușor crocante, se scot într-un castron. Se încinge și restul de ulei, se prăjește rapid ceapa, usturoiul și ghimbirul (10-15 secunde) se adaugă varza (mugurii de fasole mung) și morcovii, se adaugă carnea, sosul de soia, pasta de chili și zahărul, un praf de sare, se amestecă bine, după 1 minut se adaugă pastele, se omogenizează totul. Se stinge focul, se acoperă tigaia, se lasă 5 minute. Se ornează în farfurii cu pătrunjel sau coriandru, după gust.
Să aveți poftă!
Comments
Powered by Facebook Comments