Planuiti o cina romanitica sau pur si simplu o cina sanatoasa? Iata o idee.
Salata asta este la fel de buna si cu piersica sau o para dulce, bine coapta. Un pahar de Chardonay parfumat completeaza perfect aceasta salata proaspata de vara. Iar o combinatie de culori cu lumanarea parfumata wax sand art va teleporteaza direct in Caraibe 🙂 Apropos, avem si wax sand cu aroma de pepene galben, daca o aprindeti va mirosi in casa voastra exact ca in bostanaria de pepeni 🙂
Avem trei componente de baza: un pesto delicios de avocado, pepenele galben si creveti trasi in ulei de masline cu usturoi si ardei iute. In varianta vegetariana renuntati la creveti. Bun, ne apucam de treaba, in 20 de minute totul va fi gata.
- pentru salata, avem nevoie de:
- jumatate de pepene galben, copt si parfumat
- 300 g creveti proaspeti sau congelati
- un pumn de frunze de busuioc proaspat si tocat marunt (nu, de data asta nu pot sa va incurc cu busuioc uscat, asa ca faceti o plimbare pana la Lidl sau unde stiti si luati un ghiveci de busuioc, o sa va ajunga pentru mai multe salate sau alte bunatati)
- cateva felii de ardei iute (optional)
- 1 catel de usturoi feliat
- 1 lingura de ulei de masline , 1 lingurita de ulei de masline cu aroma de trufe (optional)
- sare, piper
- pentru pesto:
- 2 avocado coapte
- inca o mana de frunze de busuioc
- 3 catei de usturoi
- 50 g de samburi de fistic (evident decojit)
- 50 g de muguri de pin
- 50 g de parmezan ras fin (daca tineti post mai adaugati 3-4 linguri de samburi de fistic sau alune (crude sau prajite)
- zeama de la jumatate de lamaie
- 5-6 linguri de ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita de ulei de chili (optional)
- sare, piper
- intr-o tigaie, incalziti la foc mediu o lingura de ulei , adaugati usturoiul taiat felii si cateva felii de ardei iute (wok-ul este perfect pentru asta, dar gatit la foc mediu spre mic, nu stir-fry)
- cand incepe sa sfaraie usor usturoiul, aruncati crevetii si sotati-i cat sa prinda culoare si aroma
- stingeti focul, puneti crevetii cu tot cu sosul din tigaie intr-un castron
- taiati pepenele galben in cuburi mici, adaugati pepenele peste creveti, busuioc taiat marunt, asezonati sare, piper, ulei de masline cu aroma de trufe (daca ati otat pentru el, daca nu cu ulei de masline bun) si amestecati bine, dar cu grija la creveti sa nu-i apuce ameteala
- intr-un blender puneti restul de igrediente pentru pesto, cu avocado la sfarsit, pentru ca oxideaza foarte repede
- daca nu folositi parmezan, reglati textura pesto-ului din fistic sau alune si reduceti cantitatea de ulei cu o lingura, ideea este sa rezulte o pasta relativ ferma.
- puneti pesto intr-o farfurie, peste el montati delicat salata de pepene cu creveti
- daca aveti in casa un spray cu otet balsamic sau o glazura cu otet balsamic, puteti pune cateva picaturi.
Aprindeti lumanarea, relaxati-va si…
Sa aveti pofta!
Comments
Powered by Facebook Comments