walk with the wok

zacuscă rapidă. si paine crocantă

Recipe by
aproape 2 ore
Prep: 15 min | Cook: 90 min | Servings: 4 portii

S-a terminat stocul de zacusca si tare ne era pofta de aceasta dulceata de legume a toamnei. Am incropit una cat sa ne facem pofta cu ce-aveam prin casa, as fi pus si niste ciuperci, dar pentru o mana de ciuperci n-am mai batut drumul pana la piata. Zacusca asta se mananca la botul calului, nu e de pus la borcane. Ca timp, ia aproape doua ore, dar comparativ cu orele bune petrecute cu o zacusca de toamna de pus la borcane, este o nimica toata.

  • 3-4  rosii
  • 3 ardei capia
  • 3 ardei grasi
  • 2 cepe
  • 1 vanata
  • 4-5 catei de usturoi
  • doua frunze de dafin
  • sare, piper
  • o lingura de pasta de ardei iute (optional)
  • 2 linguri de ulei pentru calit
  1. am spalat legumele
  2. vanata si ardeii le-am copt in cuptorul incins la 200 C
  3. rosiile le-am oparit si curatat de pielita
  4. vanata am lasat-o  la scurs
  5. am curatat ardeii de seminte si pielite
  6. daca vanata are seminte mari trebuie scoase
  7. am taiat totul in bucati mici
  8. am feliat ceapa, am pus-o in tigaie in ulei incalzit cu un praf de sare
  9. cand a devenit sticloasa, am adaugat rosiile taiate cu tot cu seminte, ardeii si vanata
  10. le-am lasat la foc mic cam juma de ora
  11. am asezonat cu sare si piper, pasta de ardei iute, usturoiul taiat felii, am pus si frunzele de dafin, am mai lasat pe foc 15 minute.

O paine cu coaja groasa sau o bagheta calda sunt de nelipsit.

Sa aveti pofta!

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend