S-a terminat stocul de zacusca si tare ne era pofta de aceasta dulceata de legume a toamnei. Am incropit una cat sa ne facem pofta cu ce-aveam prin casa, as fi pus si niste ciuperci, dar pentru o mana de ciuperci n-am mai batut drumul pana la piata. Zacusca asta se mananca la botul calului, nu e de pus la borcane. Ca timp, ia aproape doua ore, dar comparativ cu orele bune petrecute cu o zacusca de toamna de pus la borcane, este o nimica toata.
- 3-4 rosii
- 3 ardei capia
- 3 ardei grasi
- 2 cepe
- 1 vanata
- 4-5 catei de usturoi
- doua frunze de dafin
- sare, piper
- o lingura de pasta de ardei iute (optional)
- 2 linguri de ulei pentru calit
- am spalat legumele
- vanata si ardeii le-am copt in cuptorul incins la 200 C
- rosiile le-am oparit si curatat de pielita
- vanata am lasat-o la scurs
- am curatat ardeii de seminte si pielite
- daca vanata are seminte mari trebuie scoase
- am taiat totul in bucati mici
- am feliat ceapa, am pus-o in tigaie in ulei incalzit cu un praf de sare
- cand a devenit sticloasa, am adaugat rosiile taiate cu tot cu seminte, ardeii si vanata
- le-am lasat la foc mic cam juma de ora
- am asezonat cu sare si piper, pasta de ardei iute, usturoiul taiat felii, am pus si frunzele de dafin, am mai lasat pe foc 15 minute.
O paine cu coaja groasa sau o bagheta calda sunt de nelipsit.
Sa aveti pofta!
Comments
Powered by Facebook Comments