Va propun un tort de inghetata foarte delicios si rapid, cu praline si unt dulce de arahide, intr-un blat de biscuti de cereale cu ciocolata:
- blat: 150g biscuti de cereale cu ciocolata macinati si 50 g de unt topit
- umplutura: 1 kg de inghetata, 200 g bomboane praline taiate in bucati mici, 100 g fructe confiate maruntite, 100 g unt dulce de arahide
Scoatem inghetata din congelator cu 20 de minute inainte de a incepe sa preparam tortul. Incepem cu blatul: biscuitii macinati ii amestecam cu untul topit, amestecam bine ca sa rezulte un aluat. Il intidem pe fundul unei tavi cu pereti inalti. Incalzim untul de arahide cat sa devina semilichid, il impartim in 2 cantitati egale, impartim pralinele, fructele confiate si inghetata la fel. Pe blat punem un strat de inghetata, imprastiem praline, fructe confiate, stropim cu unt de arahide, dam la tortul la congelator pentru 30 de minute, restul de inghetata o pastram in frigider. Repetam operatia: intindem restul de inghetata, imprastiem praline si frcute confiate, decoram cu unt de arahide, dam la congelator pentru inca jumate de ora. Acum putem sa ne bucuram de tort!
Pofta buna!
postat de Iuliana
Comments
Powered by Facebook Comments