walk with the wok

tort de clatite cu ciocolata, frisca si zmeura

Recipe by
3 ore
Prep: 30 min | Cook: 45 min | Servings: 10 portii

Va prezint inca o reteta, de aceasta data un desert, un tort pe care il poate prepara orice incepator, rapid si simplu, cremos si delicios. Clatitele le prepar dupa varianta clasica, cu uleiul amestecat in compozitia de clatite, astfel incat se pot coace in tigaie fara a mai fi nevoie de ulei suplimentar, doar o pelicula foarte fina trasa in tigaie din pensula.

  • 20 de clatite le prepar din:
  • 500 g de faina
  • 800 ml lapte
  • 4 oua
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 pliculete de zahar vanilat

Ingredientele le bat la mixer pana se omogenizeaza foarte bine, apoi coc clatitele.

  • crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata 60% cacao taiata marunt sau rasa
  • 200 ml smantana pentru frisca

Intr-un castron metalic incalzesc smantana pana aproape de punctul de fierbere, pun castronul pe un vas in care fierbe apa si adaug ciocolata, las focul mediu, castronul nu trebuie sa intre in contact cu apa. Dupa 10 minute s-a topit ciocolata, amestec usor in vas, omogenizez compozitia, o las sa se raceasca si o dau la frigider pentru 2 ore, intre timp bat frisca din 100 ml de smantana pentru frisca.  Ung fiecare foaie de clatita cu crema de ciocolata, le suprapun, cu restul de crema imbrac tortul, ornez cu frisca si cu zmeura sau ce fructe am la indemana. Il dau la rece pentru 30 de minute si gata tortul.

Sa il serviti cu drag si cu placere!

postat de Magdalena

 

Comments

Powered by Facebook Comments

Leave a Reply

Send this to a friend